Main Content

10 krajín, proti ktorých klubom dosahujeme najlepšie výsledky

nedeľa, 16. august 2015 09:51 | Autor: Filip Chudý

Slovenské kluby čelili na európskej pohárovej scéne už takmer všetkým možným nástrahám. My sme sa pozreli na to, proti zástupcom z ktorých krajín sa našim klubom počas samostatnosti najviac darilo.

Gruzínsko

Gruzínsko

Podiel získaných bodov: 64,29 %
Celková bilancia: 8-3-3 25:11

Prvá vzájomná konfrontácia prišla až v roku 2000, keď Slovan porazil Lokomotiv Tbilisi dvakrát 2:0. O tri roky neskôr Púchov proti Sioni Bolnisi vyhral dokonca oba zápasy 3:0, ale to sú posledné pekné spomienky, pretože ďalšie štyri konfrontácie nám spôsobili minimálne bodovú stratu do koeficientu. Začalo to Artmediou, ktorá síce cez WIT Georgia Tbilisi postúpila, ale odvetu prehrala. Trnava s tým istým súperom dopadla ešte horšie, keďže po domácej remíze vonku prehrala a vypadla. Banská Bystrica to proti Zestafoni trochu „vylepšila“, keďže vypadla s jednou výhrou. Žilina s Torpedom Kutaisi už našťastie nevypadla, ale jeden zápas zbytočne remizovala, podobne, ako Trnava minulý rok proti Zestafoni.

Poznámka: Do rebríčka boli zaradené iba krajiny, proti ktorých klubom odohrali naši zástupcovia v pohárovej Európe aspoň štyri zápasy.


Foto: © TASR