Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.8.)

pondelok, 10. august 2015 09:55 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (10.8.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Wenger má voľné ruky

Tréner Arsenalu Londýn Arsene Wenger má podľa informácií z denníka Daily Mail od klubového vedenia zelenú na to, aby priviedol na Emirates Stadium francúzskeho bombardéra Karima Benzemu. Wengerov krajan, ktorý patrí do základnej zostavy hviezdneho Realu Madrid však zrejme Kanonierov nebude stáť menej ako astronomických 50 miliónov libier. (Daily Mail)

Kane do Manchestru United?

Po niekoľkotýždňovej odmlke sa opäť objavili informácie, že by mohol talentovaný anglický útočník Harry Kane odísť z Tottenhamu Hotspur a posilniť Manchester United. Ofenzívny ťahúň Kohútov, ktorý sa stal najlepším mladým hráčom Premier League v minulom ročníku by údajne mohol byť jedným z dvoch nových hráčov, ktorých Van Gaal plánuje priviesť a zároveň avizovaným prekvapením do ofenzívy. (Daily Mirror)

City ponúka 45 miliónov

Podľa správ z denníka Daily Mirror Manchester City poslal nemeckému Wolfsburgu oficiálnu ponuku na kúpu stredopoliara Kevina De Bruyneho vo výške 45 miliónov libier. Nie tak dávno sa objavili informácie, že Vlci nepredajú Belgičana za čiastku nižšiu ako 50 miliónov libier, avšak spomínaná suma by mohla nemeckého vicemajstra presvedčiť, aby predal najproduktívnejšieho hráča uplynulej ligovej sezóny. (Daily Mirror)

34 miliónov za Stonesa

Chelsea je ochotná ponúknuť 34 miliónov libier za 21- ročného stopéra Johna Stonesa, ktorý je už v mladom veku najväčšou defenzívou oporou Evertonu. Stones v prvom ligovom kole nastúpil v drese Karameliek proti Watfordu, jeho tím remizoval 2:2. Kouč Modrých José Mourinho sa netají tým, že transfer Stonesa je preňho do konca prestupového obdobia jednou z najhlavnejších priorít. (Daily Mirror)

De Gea chce chytať

Po tom, čo Louis Van Gaal vynechal španielskeho brankára Davida De Geu z nominácie Manchestru United na zápas proti Tottenhamu Hotspur (1:0) sa objavujú správy, že Španiel nie je spokojný, pretože chce chytať. Holanďan svoje rozhodnutie odôvodnil tým, že bývalý brankár Atlética Madrid nie je dostatočne koncentrovaný kvôli neustálemu riešeniu jeho budúcnosti. (Daily Mail)

Duo na lane Manchestru

Okrem Harryho Kanea, ktorého spomíname v úvode článku, sa vedenie Manchestru United vytrvalo snaží získať španielskeho útočníka FC Barcelona Pedra Rodrigueza a taktiež argentínskeho stredopoliara Lucasa Bigliu, ktorý patrí medzi najväčšie hráčske osobnosti talianskeho celku Lazio Rím. (The Sun)

Silva do Anglicka?

Talentovaný Brazílčan Lucas Silva, ktorý po januárovom prestupe do Realu Madrid nedokázal v Španielsku preraziť by sa vraj mohol sťahovať do anglickej Premier League. Na Britských ostrovoch sa o jeho služby zaujímajú Manchester United, Chelsea a Arsenal. (Daily Star)

----------Z VOLEJA----------

Manchester United si bude musieť pripraviť poriadne lukratívnu ponuku, ak bude chcieť získať brankára Ajaxu Amsterdam Jaspera Cillessena. (Daily Express)

Ak odíde John Stones, Everton sa pokúsi angažovať holandského obrancu Celticu Glasgow Virgila Van Dijka. (Daily Express)

West Bromwich Albion pripravuje 15 miliónov libier na útočníka Zenitu Petrohrad Salomona Rondona. (Sky Sports)

Podľa Josého Mourinha tímu Chelsea odchod Petra Čecha do Arsenalu výraznejšie neublížil. (Goal.com)

Aj napriek tomu, že neexistuje žiadna oficiálna dohoda, útočník Charlie Austin je stále presvedčený o tom, že najlepšie preňho bude, ak toto leto Queens Park Rangers opustí. (Sky Sports)

Gareth Bale sa novinárov v jednom z rozhovorov spýtal, prečo by vôbec rozmýšľal o tom, že by opustil Real Madrid. (Goal.com)

Kouč Stoke City Mark Hughes je optimistom ohľadom prípadného prestupu Xherdana Shaqiriho z Interu Miláno k The Potters. (Sky Sports)

Tréner Manchestru United Louis Van Gaal sa vyjadril, že Red Devils nepotrebuje súrne angažovať nového útočníka. (Goal.com)