Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (9.8.)

nedeľa, 9. august 2015 11:00 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (9.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (9.8.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Ostane De Gea v Manchestri?

Vo včerajšom otváracom zápase novej sezóny Premier League medzi Manchestrom United a Tottenhamom Hotspur (1:0) nechal kouč Red Devils Louis Van Gaal brankára Davida De Geu len na tribúne, pretože podľa jeho slov Španiel kvôli špekuláciám okolo svojej osoby nebol dostatočne koncentrovaný na ligový zápas. Šancu dostal Romero, ktorý si svoje miesto zastal a v prípade zotrvania to bude mať De Gea veľmi náročné. Holandský lodivod MU vyhlásil, že by bol rád, keby ex- gólman Atlética Madrid ostal na Old Trafford, i keď jeho prestupová sága začína byť pomaly ale isto škodiaca pre všetky zainteresované strany. (Sky Sports)

Baba sa s Chelsea nedohodol

Pred niekoľkými dňami sa objavili informácie, že talentovaný ľavý obranca Abdul Baba Rahman sa dohodol s londýnskou Chelsea na podmienkach kontraktu a už ostáva len dohoda medzi Augsburgom a anglickým majstrom. Najnovšie správy tvrdia, že Baba nemá s The Blues žiadnu dohodu a jeho odchod z Bundesligy je málo pravdepodobný. (Sky Sports)

Pedro už budúci týždeň?

Španielsky útočník Pedro Rodriguez by sa mohol stať posilou Manchestru United už budúci týždeň. Kanonier FC Barcelona by mal odohrať za Kataláncov posledný zápas v UEFA Supercupe 11.augusta proti FC Sevilla a následne odcestovať do Manchestru, kde podpíše s Diablami päťročný kontrakt. Štvrtý tím uplynulého ročníka Premier League za reprezentanta La Furia Roja zaplatí 30 miliónov eur. (Sky Sports)

Pellegrini potrebuje titul

Kouč Manchestru City Manuel Pellegrini priznáva, že na to, aby ostal koučom Citizens aj v ročníku 2016/2017 potrebuje v novej sezóne získať majstrovský titul. Sky Blues odohrajú prvý zápas sezóny v pondelok proti West Bromwichu. Špekuluje sa, že v prípade neúspechu by mohol Pellegriniho nahradiť Pep Guardiola, ktorému bude končiť zmluva v Bayerne Mníchov. (Goal.com)

Červená karta bol tvrdý zásah

Tréner Chelsea José Mourinho na tlačovke po zápase jeho tímu so Swansea (2:2) informoval, že červená karta pre brankára Thibauta Courtoisa a následný pokutový kop, ktorý premenil Gomis boli tvrdým zásahom pre Modrých. Portugalčan však odmietol komentovať výkon hlavného rozhodcu Michaela Olivera, aby predišiel možnej mastnej pokute. (Goal.com)

Ronaldo bude fit

Cristiano Ronaldo vynechal mníchovský Audi Cup pre problémy s chrbtom, fanúšikovia hromžili, že sa najväčšia star Realu nepredstavila na turnaji, kde mala pôvodne štartovať. Kouč Rafael Benitez však podporovateľov Bieleho Baletu upokojil, že zdravotné problémy CR7 nie sú vážne a štart La Ligy, ktorý je už o necelé dva týždne bez problémov stihne. (Goal.com)

Benzema do Arsenalu?

Nejasná ostáva situácia okolo Karima Benzemu. Anglické médiá tvrdia, že ak ho Arsenal získa, stane sa hlavným adeptom na majstrovský titul. Goal.com tvrdí, že by francúzsky útočník mohol reálne Biely Balet opustiť, londýnska strana je o niečo zdržanlivejšia, avšak možný transfer Benzemu do Premier League údajne nie je nereálny. (Goal.com)

----------Z VOLEJA----------

Manchester City je blízko k angažovaniu Kevina De Bruyneho z Wolfsburgu, ktorý by Citizens stál 45  miliónov libier. (Star Sunday)

Everton požaduje za služby talentovaného stopéra Johna Stonesa 34 miliónov libier, najväčším adeptom na jeho získanie je Chelsea. (The People)

West Ham United sa pokúsi získať bulharského útočníka Dimitara Berbatova, ktorý naposledy obliekal dres AS Monako. (Daily Mirror)

Charlie Austin z Queens Park Rangers by podľa najnovších správ mohol posilniť jeden z dvojice tímov Newcastle United- Tottenham Hotspur. (The People)

Argentínsky univerzál Lazia Rím Lucas Biglia je údajne otvorený prestupu do Manchestru United. (The Sun)

Sunderland je údajne najbližšie k získaniu belgického mladíka Adnana Januzaja z Manchestru United na ročné hosťovanie. (Sunderland Echo