Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.8.)

streda, 5. august 2015 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (5.8.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Šťastný Angel Di Maria

Argentínsky reprezentant Angel Di Maria vydal prvé väčšie vyhlásenie po prestupe z Manchestru United do Parížu Saint- Germain: „Som veľmi šťastný, že som sa pridal k PSG. Čo o Parížanoch viem je fakt, že v minulej sezóne vyhrali vo Francúzsku všetko, čo mohli.  Je to dôležitý tím. Prebojovali sa opäť do štvrťfinále Ligy majstrov, mojím cieľom je pomôcť im dostať sa cez túto bariéru.  Spravím všetko, čo je v mojich silách, aby sa klubu podarilo hrať v Champions League čo najdlhšie.“ Di Maria do Anglicka pritom odchádzal iba v minulej sezóne, ale do zostavy Louisa Van Gaala sa výraznejšie presadiť nedokázal. (Sky Sports)

Gotze o svojej budúcnosti

Hrdina nemeckej reprezentácie Mario Gotze sa po zápase v drese Bayernu na Audi Cupe vyjadril pre médiá ohľadom svojej budúcnosti: „Dnes večer som odohral dobrý zápas, uvidíme, čo sa stane ďalej.  Všetko by bolo jasné, keby sa so mnou tréner rozprával častejšie. Musím len čakať a uvidí sa. Moja budúcnosť bude čoskoro rozlúsknutá, posledné dva roky neboli jednoduché.“ Gotzeho údajne pozorne sleduje Juventus Turín. (Sky Sports)

Rooney bude útočníkom

Tréner Manchestru United Louis Van Gaal sa vyjadril, že útočníkom číslo jeden Red Devils v novom ročníku bude Wayne Rooney, ktorý v uplynulej sezóne zvykol útok podporovať skôr zo záložnej rady. Holanďan avizoval príchod ešte jednej superstar, avšak momentálne to vyzerá, že do útočnej formácie nový hráč na Old Trafford nepríde. (Sky Sports)

Pedrova rozlúčka?!

Dnešný slávnostný zápas FC Barcelona s AS Rím o Gamperovu trofej bude podľa madridského denníka Marca zároveň rozlúčkou útočníka Pedra Rodrigueza s Blaugranas. Španielsky zakončovateľ by sa mal už čoskoro stať posilou Manchestru United. (Marca)

Chelsea sa dohodla s Rahmanom

Londýnska Chelsea sa podľa Sportu Bild dohodla s krajným obrancom Augsburgu Abdulom Rahmanom Babom na prestupe, avšak ostáva, aby sa dohodli oba kluby na prestupovej čiastke. Povráva sa, že anglický šampión bude musieť za 21- ročný talent zaplatiť 25 miliónov eur. (Sport Bild)

Lacazette do Liverpoolu?

Veľkou prestupovou bombou by sa podľa francúzskeho denníka L´Equipe mohol stať prestup útočníka Alexandrea Lacazetta z Olympiqueu Lyon do Liverpoolu. The Reds sú v dobrej finančnej situácii, a teda vyplatiť OL čiastku, ktorú si celok z Ligue 1 za reprezentanta Les Bleus zapýta, by nemal byť problém. (L´Equipe)

----------Z VOLEJA----------

Taliansky majster Juventus Turín podľa dostupných správ sleduje bývalého obrancu HSV Hamburg Heika Westermanna, ktorý je momentálne voľným hráčom. (Hamburger Abendblatt)

Sporting Lisabon by rád získal talentovaného brazílskeho mladíka Lucasa Silvu, ktorý sa nedokázal presadiť v Reale Madrid. (O Jogo)

Kapitán Chelsea FC John Terry sa vyjadril, že Kolumbijčan Radamel Falcao je vysoko kvalitný útočník a v ročníku 2015/2016 potvrdí svoje kvality aj na Britských ostrovoch. (Sky Sports)

Šikovný univerzál Victor Wanyama zo Southamptonu sa vraj dohodne so Svätcami na novom kontrakte, jeho aktuálna zmluva končí za dva roky. (Daily Mail)

Juventus Turín a Chelsea FC údajne zabojujú o služby iba 19-ročného ghanského záložníka Godfreda Donsaha z talianskeho Cagliari. (Daily Express)

Talentovaný belgický záložník Adnan Januzaj by mohol odísť na ročné hosťovanie z Manchestru United do Sunderlandu. (Sunderland Echo)