Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.8.)

nedeľa, 2. august 2015 10:56 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.8.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (2.8.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Matej Jelič stále ostáva v Žiline

V úvode letného prestupového obdobia sa špekulovalo o veľkom záujme chorvátskeho majstra Dinama Záhreb o útočníka MŠK Žilina Mateja Jeliča. Chorvátsky zakončovateľ skóroval v minulej sezóne Fortuna Ligy 19 gólov a v tomto ročníku sa trafil do čierneho už osemkrát, pričom je momentálne najlepším strelcom Európskej ligy. Momentálne to vyzerá tak, že šikovný kanonier by mal ostať pod Dubňom ešte minimálne jeden rok.

Manchester United chce Balea

Nedeľné vydanie denníka Express tvrdí, že Manchester United zabojuje o waleského krídelníka Garetha Balea. Okolo rýchlika z Realu Madrid bolo po väčšinu leta pomerne ticho, o jeho odchode z Madridu sa nešpekulovalo, avšak Red Devils sa vraj pár týždňov pred koncom prestupového obdobia pokúsia waleský reprezentačný tank zlákať späť do Premier League. (Sunday Express)

Mourinho spokojný s Falcaom

José Mourinho vyjadril spokojnosť s Radamelom Falcaom, ktorý prišiel do Chelsea na ročné hosťovanie z francúzskeho AS Monako: „Som spokojný s jeho prvým týždňom, ako hráč sa mi veľmi páči. Tím hrá s futbalistom jeho kvalít veľmi dobre. Nie je to len chlapík, ktorý môže skórovať, ale taktiež prispieva k celkovej kvalite hry.“  Ostrá premiéra v drese Modrých môže populárneho El Tigreho čakať už dnes, v Community Shield proti Arsenalu. (Sky Sports)

Otamendi do Bayernu?

Argentínsky stopér Nicolas Otamendi, ktorého vytrvalo sledoval Manchester United by nakoniec mohol opustiť Valenciu, avšak zamieril by do Nemecka. O reprezentanta Albicelestes sa vytrvalo zaujíma nemecký majster Bayern Mníchov, ktorý by si však musel na 27- ročného obrancu pripraviť minimálne 35 miliónov eur. (Superdeporte)

Silva na odchode z Realu

Brazílsky talent Lucas Silva, ktorý prišiel v zimnom prestupovom období do Realu Madrid, zrejme čoskoro zmení dres. Muž, ktorý Biely Balet stál 14 miliónov eur nedostáva v metropole Španielska prakticky žiadne príležitosti a pre ďalší kariérny rast bude odchod inam zrejme najlepším riešením. (Sport)

Benteke sa ukáže

Tréner Liverpoolu Brendan Rodgers tvrdí, že belgický útočník Christian Benteke umlčí hlasy kritikov a potvrdí, že 32,5 milióna libier, ktoré zaňho The Reds zaplatili Aston Ville nebola prehnaná čiastka. (Sky Sports)

---------------Z VOLEJA---------------

Španielsky útočník Roberto Soldado, ktorý naposledy obliekal dres Tottenhamu Hotspur odchádza na dvojročné hosťovanie do Villarrealu. (The Mail on Sunday)

Newcastle United bude údajne najväčším rivalom Tottenhamu Hotspur v boji o talentovaného reprezentanta Saida Berahina z West Bromwichu Albion. (Sunday Express)

Sunderland by sa mohol stať víťazom prestupového boja o Alexandreho Pata. Útočník Corinthians by vraj na Stadium of Light mohol odísť za päť miliónov libier. (Sunday Mirror)

Kouč Manchestru United Louis Van Gaal je pripravený ukončiť prestupovú ságu okolo Davida De Geu a zamedziť jeho možnému prestupu do španielskeho Realu Madrid. (The Observer)

FC Sevilla vraj má šancu získať bývalého útočníka Manchestru City Alvara Negreda, ktorý momentálne oblieka dres Valencie. (Estadio Deportivo)

Po tom, čo Everton odmietol ponuky Chelsea na Johna Stonesa v hodnote 20 a 25 miliónov libier vraj príde posledná ponuka od The Blues, ktorá bude predstavovať 30 miliónov libier. (Sky Sports)

Ruský talent Denis Cheryšev, ktorý je kmeňovým hráčom Realu Madrid by sa vraj mohol sťahovať do liverpoolskeho FC. (Sport)

Krajný obranca Manchestru United Rafael sa podľa všetkého dohodne na zmluve s francúzskym klubom Olympique Lyon. (L´Equipe)