Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.7.)

utorok, 28. júl 2015 08:10 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (28.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

ISLANDERS: Slovenský bek Ľubomír Višňovský je naďalej bez angažmánu a všetko tak nasvedčuje tomu, že sa bude musieť vrátiť na starý kontinent, kde by sa podľa vlastných slov v rozhovore pre Nový Čas rád dostal do českej či švajčiarskej ligy.

RANGERS: Derek Stepan sa po nekonečných rokovaniach dohodol s New Yorkom Rangers na novej zmluve pred arbitrážnym súdom. Americký forward bude najbližších šesť rokov hráčom „jazdcov.“ Počas tohto obdobia zarobí 39 miliónov USD.

NASHVILLE: Arbitráži sa stihli vyhnúť predstavitelia Nashvillu Predators so svojím hráčom Colinom Wilsonom. Americký útočník sa dohodol s vedením klubu na štvorročnej zmluve za 15,25 miliónov dolárov.

OTTAWA: Útočník Alex Chiasson podstúpil arbitráž. Súd nesplnil jeho požiadavky o plate vo výške 2,475 miliónov amerických dolárov a na jednu sezónu mu prisúdil gážu 1,2 miliónov USD.

CALGARY: V organizácii Calgary Flames bude pokračovať útočník Paul Byron, ktorý sa s vedením „plameňov“ dohodol na ročnom predĺžení spolupráce za 900 000 amerických dolárov.

KHL

SLOVAN: Vedenie bratislavského Slovana priviedlo do svojho tímu ďalšiu zaujímavú posilu. Defenzívne rady „belasých“ vystuží skúsený zadák Juraj Valach.

RIGA: Na skúške v tíme Dinamo Riga uspeli dvaja lotyšskí hokejoví reprezentanti Edgars Kulda a Armand Berzinš, ktorí sa dohodli s vedením klubu na ročných kontraktoch.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

BANSKÁ BYSTRICA: Aktuálny vicemajster slovenskej Tipsport extraligy z HCAktuálny vicemajster slovenskej Tipsport extraligy z HC’05 iClinic Banská Bystrica už viac nebude viesť kouč Miroslav Chudý, ktorý po vzájomnej dohode skončil v tejto funkcii.