Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (26.7.)

nedeľa, 26. júl 2015 11:41 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (26.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (26.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Ronaldo za 120 miliónov neodíde

Vedenie Realu Madrid odmietlo ponuku Parížu Saint- Germain na kúpu Cristiana Ronalda vo výške 120 miliónov eur! Túto informáciu priniesli podľa britskej televízie Sky Sports rozdielne zdroje na strednom východe. Denník Rotana informoval, že PSG malo túto čiastku ponúknuť na nedávnom stretnutí Florentina Pereza s predstaviteľmi Parížanov v Dohe, zatiaľ čo Arabic Sports informuje, že prezident Bieleho Baletu 120 miliónov okamžite odmietol s dôvetkom, že 30- ročný portugalský reprezentant je predajný len za jednu miliardu eur, teda čiastku, ktorú reálne žiadny z tímov v prestupovom kolotoči nebude schopný zaplatiť. (Rotana, Arabic Sports, Sky Sports)

Zlatan sa odchádzať nechystá

Švédska hviezda Zlatan Ibrahimovič z Parížu Saint Germain tvrdí: „Mám tu zmluvu ešte na jeden rok a som tu šťastný. Za posledné tri roky som urobil skvelé veci, to mi nikto nemôže vziať. Môj tím je fantastický, hrám so skvelými hráčmi. Žijem v najlepšom meste v Európe a užívam si to. Čo sa týka budúcnosti, špekulácie ohľadom mojej osoby ma tešia, ale ja som spokojný tu.“ Ibra bol spájaný s možným odchodom do AC Miláno, Manchestru United či Realu Madrid. (ESPN)

Rivali si chcú kúpiť titul

Tréner Chelsea José Mourinho sa na tlačovej konferencii pustil do rivalov The Blues v boji o majstrovský titul v Premier League. Portugalčan si myslí, že Manchester United, Manchester City či Arsenal sa snažia veľkými nákupmi zosadiť Modrých z anglického futbalového trónu a doslova si tak kúpiť trofej pre najlepší tím na Britských ostrovoch. Naopak, tím zo Stamford Bridge plánuje ísť do nového ročníka s takmer nezmeneným kádrom. (Sky Sports)

Di Maria do PSG

Prestup Angela Di Mariu z Manchestru United do Parížu Saint- Germain sa už čoskoro stane hotovou vecou. Argentínsky reprezentant sa mal pripojiť k Red Devils na turné v USA, ale svoj let zmeškal a hovorí sa, že za pár dní bude celý transfer skompletizovaný. PSG podľa dostupných správ pošle na Old Trafford 65 miliónov eur, argentínsky reprezentant sa s francúzskym šampiónom údajne už stihol dohodnúť na podmienkach kontraktu. (Sky Sports)

City nekupuje De Bruyneho

Aj napriek tomu, že sa vo veľkom špekulovalo, že by mohol belgický stredopoliar Kevin De Bruyne opustiť Vfl Wolfsburg a zamieriť k anglickému vicemajstrovi Manchestru City, nakoniec zrejme ex- hráč Chelsea ostane v Nemecku. Citizens, ktorí sa o jeho získanie usilovali spolu s francúzskym PSG, vraj ohľadom jeho transferu neposlali Wolfsburgu ani jednu oficiálnu ponuku. (Sky Sports)

Juventus sa ešte posilní

Juventus Turín deklaroval, že svoj káder pre ročník 2015/2016 uzavrel, avšak odchod Artura Vidala do Bayernu Mníchov veci zmenil. Kouč talianskeho majstra Massimiliano Allegri pre média povedal, že Stará Dáma toto leto ešte kúpi nových futbalistov. Kouč účastníka finále Ligy majstrov 2015 informoval, že jeho tím potrebuje posilu do záložnej rady, hráča, ktorý bude pokrývať priestor medzi obranou a útokom a nebude šetriť krokmi. Údajne by mohlo ísť o nemeckého mladíka Juliana Draxlera, talent z krajiny Majstrov sveta momentálne hráva v Schalke 04, ktoré ho dlhodobo nechce pustiť nikam inam, v minulosti s ponukou na kreatívneho stredopoliara neuspeli londýnske kluby Arsenal či Chelsea. (Sky Sport Italia)

Zaloví Tottenham v Nemecku?

Londýnsky Tottenham by sa rád v nasledujúcom ročníku prebojoval do Ligy majstrov, preto chce byť konkurencii v Premier League vyrovnanejším súperom. Spurs hľadajú vhodné posily na doplnenie kádra, momentálne sa vraj predstavitelia Kohútov zamerali na trio z nemeckej Bundesligy, konkrétne Tima Wernera (útočník, Stuttgart), Christopha Kramera (záložník, Monchengladbach) a Svena Bendera (záložník, Borussia Dortmund. (Daily Telegraph)

---------- Z VOLEJA ----------

Abou Diaby, ktorý po rokoch skončil v Arsenale by mal v kariére pokračovať vo francúzskom Olympiqeu Marseille. (L´Equipe)

Mládežnícky reprezentant Anglicka Saido Berahino je údajne krôčik od prestupu z West Bromwichu Albion do Tottenhamu Hotspur. (Sunday Express)

Okrem londýnskej Chelsea sa o služby talentovaného stopéra Evertonu Johna Stonesa začal zaujímať aj Manchester United. (Sunday Mirror)

Theo Walcott sa dohodol s Arsenalom na predĺžení svojho aktuálneho kontraktu a už čoskoro podpíše na Emirates Stadium novú zmluvu. (Sunday Mirror)

Mario Balotelli by mohol skončiť svoje účinkovanie v Liverpoole a zamieriť späť do Talianska, kde už v minulosti pôsobil. (Mail on Sunday)

Arsenal zameral talianskeho brankára Marca Ameliu, ktorý by mohol prísť do Londýna ako konkurencia pre poľského gólmana Szczesného. (Sky Sport Italia)

Londýnska Chelsea sleduje situáciu okolo agilného stredopoliara reprezentácie Čile Charlesa Aranguiza z Internacionalu. (Tuttomercatoweb)

Tréner Arsenalu Arsene Wenger prehlásil, že Gunners nepotrebujú toto leto posilu do útoku. (Sky Sports)