Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.7.)

sobota, 25. júl 2015 07:00 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (25.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

WASHINGTON: Kanadský gólman Braden Holtby sa dohodol s vedením Washingtonu Capitals na predĺžení kontraktu o päť rokov. Nová zmluva opore „Caps“ zabezpečí 30,5 miliónov amerických dolárov. S tímom z hlavného mesta sa na novom kontrakte dohodol aj bek Ryan Stanton z Vancouveru Canucks.

MONTREAL: Montreal Canadiens získal do svojich radov cennú posilu, keď ofenzívu „Habs“ vylepší ruský útočník Alexander Sjomin. Bývalý hráč Washingtonu Capitals a Caroliny Hurricanes podpísal ročnú zmluvu vo výške 1,1 miliónov amerických dolárov.

CALGARY: Vedenie Calgary Flames sa dohodlo na novom kontrakte s útočníkom Lanceom Boumom, ktorý sa „plameňom“ upísal na tri roky s ročným príjmom vo výške 2,2 miliónov USD.

KHL

SLOVAN: HC Slovan Bratislava zvládol aj druhý prípravný zápas so Salavatom Julajev Ufa, keď sa na konci zápasu opäť radoval z najtesnejšej výhry 3:2. „Belasým“ k víťazstvu pomohla predovšetkým formácia v zložení Jeglič, Tičar, Šťastný, ktorá sa postarala o všetky tri góly Bratislavčanov – Šťastný strelil dva góly, jeden pridal Jeglič.

RIGA: Dinamo Riga predĺžilo kontrakt s Miksom Indrašisom o jeden rok. Novým spoluhráčom lotyšského reprezentanta bude taktiež Fín Ville Leino.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

PIEŠŤANY: Celok ŠHK 37 Piešťany v novej sezóne slovenskej najvyššej hokejovej súťaže povedie kouč Leo Gudas.