Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (24.7.)

piatok, 24. júl 2015 14:18 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (24.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (24.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

United Ronalda potrebujú

Anglický denník Daily Mirror informuje, že ak chce Manchester United vybudovať tím, ktorý bude pravidelne vyhrávať trofeje, musí angažovať Cristiana Ronalda z Realu Madrid, o ktorom možnom návrate na Old Trafford sa špekuluje prakticky každý rok. CR7 Anglicko vymenil za Španielsko v roku 2009, kedy stal najdrahším hráčom na svete. (Daily Mirror)

Muller Bayern Mníchov neopustí

Nemecký útočník Thomas Muller toto leto Bayern Mníchov neopustí, potvrdil to jeden z popredných predstaviteľov barovského giganta Karl- Heinz Rummenigge. Majstra sveta z roku 2014 chcel údajne získať Manchester United, ktorý pre FCB chystal astronomickú ponuku vo výške 70,5 milióna libier. Muller by sa stal jedným z najdrahších hráčov na svete. (Sky Sports)

Bartra nikam nepôjde

Talentovaný stopér FC Barcelona Marc Bartra ostane v metropole Katalánska aj naďalej. V súvislosti s mladým obrancom sa špekulovalo o možnom odchode, avšak nakoniec je všetko inak: „Každý rok hovoria ľudia rozdielne veci, ale zotrvanie v Barce bolo pre mňa jedinou možnosťou.  Mám tu všetko. Cítiť sa dôležitý v tíme ako je tento je špeciálne.“ Konkurentmi Bartru na stopérsky post v FCB sú hlavne Pique, Mathieu, Mascherano a Vermaelen. (Marca)

Predĺži Giroud kontrakt?

Francúzsky zakončovateľ Olivier Giroud by mohol predĺžiť svoj aktuálny kontrakt s Arsenalom Londýn, informuje Daily Mirror.  28- ročný útočník, ktorý v minulej sezóne skóroval 19 gólov vo všetkých súťažiach má na Emirates Stadium platnú zmluvu do konca ročníka 2017/2018. Pred odchodom do Londýna Giroud obliekal dres francúzskeho Montpellieru. (Daily Mirror)

Vidal oficiálne v Nemecku

Športový riaditeľ Juventusu Turín Giuseppe Marotta prezradil, že čilský záložník Arturo Vidal odíde zo Starej Dámy do Bayernu Mníchov, následne informáciu oficiálne potvrdila aj nemecká strana. Či Juve skúsi angažovať nejakú náhradu za Vidala ostáva momentálne v rovine teórie. (Sky Sports)

Austin odíde ale

Anglický útočník Charlie Austin chce aj naďalej opustiť Queens Park Rangers, avšak najväčšia hviezda The Hoopers v minulej sezóne je vraj ochotná prijať len ponuku z TOP desiatky tímov Premier League. Austina sledovala Chelsea, ktorá však získala Falcaa, interes mal aj Newcastle, ten ale angažoval talentovaného Mitroviča. (Sky Sports)

Mikel neodchádza nikam

Tréner Chelsea José Mourinho na tlačovej konferencii informoval, že nigérijský stredopoliar John Obi Mikel neopustí klub zo Stamford Bridge, aj napriek tomu, že príliš často nehráva a na jeho osobu prišlo do Londýna viacero ponúk. Samotný Mikel celú vec okomentoval nasledovne: „Chcem ostať a aj kouč chce, aby som ostal. Ostávajú mi ešte 2 roky kontraktu a som tu šťastný.  Chcem byť niekde, kde som si vybudoval kamarátov a rodinu. Chelsea je ako rodina, keď idem do práce, je to pre mňa ako keby som išiel za rodinou.“ (Sky Sports)

Jovetič na hosťovanie

Čiernohorský útočník Stevan Jovetič odíde podľa informácií zo zdrojov Sky Sports na dvojročné hosťovanie z Manchestru City do Interu Miláno. Jovetič už v Serie A pôsobil, do Anglicka odchádzal z Fiorentiny.  Zakončovateľovi končí zmluva v Anglicku budúce leto. (Sky Sports)

Pirlov vek problém nie je

Taliansky legendárny záložník Andrea Pirlo informoval, že pri odchode z Juventusu Turín do New Yorku City FC vek nebol pre tím z Major League Soccer problémom: „Nanešťastie, čas nezastavím- toto je môj vek. Nie som starý, chcem pokračovať v hraní a cítiť sa dobre.  Nezdá sa mi, že ostatní spoluhráči sú až tak mladší.“ Pripomeňme, že Majster sveta z roku 2006 má momentálne 36 rokov. (Sky Sports)

 Mourinho sa pustil do De Bruyneho

Tréner Chelsea José Mourinho kritizoval pred médiami belgického záložníka Kevina De Bruyneho, ktorý v minulej sezóne ovládol Bundesligu, keď s 11 gólmi a 22 prihrávkami obsadil priečku pre najproduktívnejšieho hráča súťaže. Londýnski The Blues boli kritizovaní za to, že talent De Bruyneho rangu predali len za 17 miliónov libier, Portugalčan situáciu vidí inak: „Som rád, že sa mu darí, je to dobrý chlapec, ale nebol schopný zabojovať o miesto v zostave v tíme akým je Chelsea.“ De Bruyneho toto leto chceli získať Manchester City a PSG. (Sky Sports)

Z VOLEJA

Tottenham Hotspur chce získať anglického reprezentanta Saida Berahina z West Bromwichu Albion. (Daily Mirror)

Veľký záujem je o Yannicka Bolasieho z Crystalu Palace. Kreatívneho stredopoliara by radi získali  West Ham United, Aston Villa a Tottenham Hotspur. (Daily Mirror)

Barcelona pravdepodobne pustí chorvátsky talent Alena Haliloviča na ročné hosťovanie, pretože hranie v treťoligovej rezerve by balkánskemu mladíkovi v ďalšom napredovaní zrejme nepomohlo. (Daily Mail)

Mladík v službách FC Barcelona Sergi Samper vraj nevylúčil možný odchod do londýnskeho Arsenalu, ktorý chce aktivovať výkupnú klauzulu v jeho zmluve. (Daily Express)

Vedenie FC Barcelona odmieta predať brazílskeho obrancu Adriana, za ktorého talianske AS Rím núka štyri milióny eur. Kataláncom sa táto čiastka máli.