Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.7.)

štvrtok, 23. júl 2015 10:05 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (23.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Vidal do Bayernu Mníchov

Prestup čilského reprezentanta Artura Vidala do Bayernu Mníchov z Juventusu Turín bude čoskoro hotovou vecou, informoval jeden z popredných predstaviteľov Bavorov Karl-Heinz Rummenigge: „Môžem potvrdiť, že obe strany dospeli k dohode, rovnako tak aj hráč. Už zostáva len podstúpiť zdravotnú prehliadku a podpísať kontrakt. Ak všetko prebehne hladko, Arturo začne trénovať s tímom budúci týždeň.“ (Sky Sports)

Sergio Ramos neposilní United

Španielsky stopér Sergio Ramos toto leto neprestúpi z Realu Madrid do Manchestru United, potvrdil to kouč Bieleho Baletu Rafael Benitez: „Chovám veľa rešpektu k Louisovi Van Gaalovi, ale Sergio na 100 percent ostane s nami. Je to náš hráč, náš kapitán. Chcem ho vidieť v našom tíme na začiatku sezóny, pretože je pre nás kľúčový.“  Red Devils ponúkali za Ramosa 45 miliónov eur. (Sky Sports)

Benteke si prišiel po trofeje

Belgický útočník Christian Benteke, ktorý prestúpil z Aston Villy do Liverpoolu za 32,5 milióna libier sa vyjadril, že Anfield Road prišiel vyhrávať trofeje: „Prišiel som sem vyhrávať trofeje. Som tu, aby som s klubom naplnil viaceré ciele. Je to o vyhrávaní pohárov, o niečom, čo v kariére dokážete.“ Benteke dal 49 gólov v 101 zápasoch v drese The Villans. (Sky Sports)

Žiadna ďalšia ponuka

Tréner Chelsea José Mourinho na tlačovej konferencii po prehre v prípravnom zápase s New Yorkom Red Bulls 2:4 prehlásil, že The Blues nedoručili Evertonu žiadnu druhú ponuku na talentovaného stopéra Johna Stonesa. Portugalčan tvrdí, že defenzíva Modrých je dostatočne silná aj bez anglického mladíka. (Sky Sports)

Mourinho dá duu šancu

Duo hráčov Chelsea Ruben Loftus- Cheek- Victor Moses neodíde v budúcom ročníku na hosťovanie, ale dostane šancu v prvom tíme. Portugalský kouč anglického majstra José Mourinho si myslí, že obaja hráči majú veľký potenciál, ktorý môžu v sezóne 2015/2016 na Stamford Bridge naplno rozvinúť. (Sky Sports)

Young predĺži kontrakt

Anglický reprezentant Ashley Young, ktorému na Old Trafford vyprší kontrakt už budúce leto plánuje predĺžiť s Manchestrom United zmluvu aj na ďalšie obdobie: „Je to presne to, čo chcem spraviť. Prebehli už nejaké rokovania, momentálne je to v rukách mužstva, uvidím ako sa to vyvinie, nechávam to na agenta, ja sa sústredím na dianie na ihrisku.“ (Sky Sports)

Pedro pochybuje o pokračovaní v Barce

Skúsený stredopoliar FC Barcelona Sergio Busquets komentoval pre médiá budúcnosť svojho dobrého kamaráta a spoluhráča Pedra Rodrigueza, ktorý je spájaný s odchodom do Anglicka: „Ako kamarát a spoluhráč by som bol rád keby ostal, ale chápem, že má pochybnosti o budúcnosti. Chce hrávať, no máme veľa skvelých hráčov a je to náročné. Dúfame, že ostane, ale rozhodnutie je na ňom.“ (Sky Sports)

Luis opúšťa Chelsea

Kouč Chelsea José Mourinho na tlačovej konferencii potvrdil, že brazílsky krajný bek Filipe Luis opúšťa londýnsky veľkoklub a mal by sa vrátiť do španielskeho Atlética Madrid, z ktorého počas uplynulého leta do Anglicka prestupoval. Modrí podľa všetkého zinkasujú 15 miliónov libier. (Sky Sports)

Z VOLEJA

José Mourinho vylúčil záujem londýnskej Chelsea o belgického stredopoliara Axela Witsela z ruského Zenitu Petrohrad. (Daily Express)

Angel Di Maria si podľa dostupných správ za Manchester United už nezahrá, hráč by mal toto leto klub z Old Traffordu definitívne opustiť. (Daily Mirror)

Portugalský záložník Joao Moutinho z AS Monako je veľmi blízko k prestupu do Arsenalu. (Daily Star)

Tréner Parížu Saint- Germain Laurent Blacn informoval, že nepustí talentovaného Lucasa Digneho z Parku Princov preč, interes mal anglický Liverpool. (Daily Mirror)

Po tom, čo skončil skúsený Esteban Cambiasso v Leicestri City sa o služby tohto argentínskeho záložníka zaujíma West Ham United. (Telegraph)

Arsene Wenger chce vykúpiť z FC Barcelona talentovaného stredopoliara Sergiho Sampera. (Daily Mail)

Atlético Madrid sa dohodlo na prestupe s ghanským záložníkom Bernardom Mensahom, ktorého sa snažil kúpiť Manchester United. (Daily Star)

Argentínčan Manuel Lanzini prichádza na ročné hosťovanie z Al Jaziry do West Hamu United. (Sky Sports)