Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.7.)

streda, 22. júl 2015 10:13 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (22.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Nemecký ofenzívny záložník, Marco Reus, podľa britskej tlače, prichádza z Borussie Dortmund. Čiastkou 46 miliónov libier Madridčania prevýšili záujem Liverpoolu. (Eurosport)

ATLÉTICO MADRID: Trojročný kontrakt podpíše obranca Filipe Luis. Ten pochopil, že prestup do Chelsea nebol správnym krokom a Los Colchoneros zaňho zaplatili 16 miliónov eur. (ESPN)

ATLÉTICO MADRID: V priebehu sezóny bol uruguajský krídelník Cirstian Rodriguez dvakrát na hosťovaní, až mu došla trpezlivosť. V najbližších dňoch má byť predstavený ako nová posila argentínskeho Independiente. (Goal)

BILBAO: Mladý brankár Kepa Arrizabalaga odchádza na hosťovanie do druhej najvyššej súťaže. Strážcom brány sa na rok stane vo Valladolide, ktorý pred rokom hral v play-off o postup. (mundodeportivo)

SEVILLA: Ofenzívny záložník Alen Halilović nemá veľkú šancu prebiť sa do A-tímu Barcelony a možnosť hosťovania mu ponúkajú Los Rojiblancos. Transfer by však bol zrealizovaný až počas zimného prestupového obdobia. (mundodeportivo)

MÁLAGA: Z Derby County do Andalúzie prešiel Raúl Albentosa. Pred sebou má hosťovanie v Málage, pričom do La Ligy sa vracia po necelom roku. (BBC)

LEVANTE: Les Granotes hlásia úlovok z portugalského Belenenses. Za 2 milióny eur prichádza útočník Deyverson. V minulej sezóne nasúkal 8 gólov v 16 dueloch najvyššej portugalskej ligy a absolvoval aj osemzápasové hosťovanie v nemeckom Kolíne. (Abola)

RAYO VALLECANO: Jedenásty celok ostatnej sezóny Primera Division získal na hosťovanie krídelníka Chegdonga Zhanga z čínskej ligy. Doteraz obliekal dres Pekingu Guoan. (insidespanishfootball)

ELCHE: Posledný pokus udržať sa v najvyššej súťaži skončil fiaskom. Daňové úniky a finančné nezrovnalosti vedú k zostupu napriek finišu na 13. mieste. Klub sa proti verdiktu odvolal, čo však bolo zamietnuté. (Marca)