Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.7.)

utorok, 21. júl 2015 10:33 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (21.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Prezidentské voľby zmenu nepriniesli a Arda Turan s Aleixom Vidalom ostanú v Barçe. Zákaz nakupovania znamená, že hrať môžu až v januári, ale Luis Enrique chce, aby obaja do tej doby čo najvýraznejšie zapadli do tímu. (ESPN)

BARCELONA: Prvé správy o ostávajúcom Ardovi Turanovi nie sú vôbec pozitívne. Turek sa hneď na prvom tréningu zranil, pôjde na podrobné vyšetrenia a Katalánci majú čoskoro oznámiť dobu rekonvalescencie. (Sport-English)

BARCELONA: Americkým fanúšikom na turné polichotil Andrés Iniesta, ktorému sa krajina a futbalové podmienky zapáčili. „Keď mi v roku 2018 vyprší kontrakt, budem mať 34 rokov. Potom uvidíme, čo sa stane. Jediná budúcnosť, na ktorú momentálne myslím, je budúca sezóna.“ povedal o možnom ukončení kariéry v USA. (Sport-English)

REAL MADRID: Ostrieľaný španielsky útočník Fernando Llorente vie o záujme zo strany Realu, ale nič to s ním nerobí. Aj v budúcej sezóne ostane verný Juventusu. (insidespanishfootball)

REAL MADRID: Brankár Keylor Navas dostal na nový dres číslo 1. To by mohlo byť znamením, že Španieli nového gólmana získavať nebudú a vystačia si s aktuálnymi prostriedkami. (Goal)

ATLÉTICO MADRID: Madridčanom sa zrejme podarí znovuzískať obrancu Filipeho Luisa za 16 miliónov eur. Zrealizovanie tohto obchodu sa javí ako veľmi reálne a milánsky Inter, ktorý o hráča tiež javil záujem, dostane košom. (Guardian)

SEVILLA: Los Rojiblancos za posledné roky vybojovali 4 prestížne trofeje a športový riaditeľ Monchi bude zastávať svoju funkciu do roku 2020. Všetko bude podpísané v najbližších dňoch. (Football-España)

SEVILLA: Záložník Mariano bol pred rokom jedným z dôležitých pilierov obrany Bordeaux a za 3,5 milióna eur sa sťahuje do Andalúzie. Sevillčania ho získali na tri roky. (ESPN)

VALENCIA: Los Che potrebovali novú tvár do brány a problém bol vyriešeným Matom Ryanom z Club Brugge. 23-ročný Austrálčan sa v Belgicku dlho neohrial a za 5 miliónov eur dostal povolenie k absolvovaniu zdravotnej prehliadky. (ESPN)

BILBAO: Siedmy tím uplynulej sezóny sa začína pripravovať na predkolo Európskej ligy. K dispozícii mu v ňom nebude útočník Iñaki Williams, ktorého trápi zranenie stehenného svalu. (as.com)

CELTA VIGO: Argentínsky forward Joaquín Oscar Larrivey na seba pôsobením v Celte výrazne upozornil a záujem prišiel zo Spojených arabských emirátov. Má ísť o nedefinovaný dubajský klub a rokovania sú v pokročilom štádiu. (Football-España)

EIBAR: Po skončení spolupráce s Levante ostal stopér Ivan Ramis bez práce, ale dlho to netrvalo. Zmluvu mu ponúkol baskický Eibar a obe strany sa bez problémov dohodli. (mundodeportivo)