Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (20.7.)

pondelok, 20. júl 2015 11:03 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (20.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (20.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Cristiano Ronaldo do Manchestru United?

Úradujúci najlepší hráč sveta Cristiano Ronaldo by sa údajne mohol vrátiť do Manchestru United, ktorý opustil v roku 2009. Agent FIFA  Santos Marquez si myslí, že Real Madrid môže prísť o svoju najväčšiu hviezdu, pretože vzťahy CR7 a prezidenta Florentina Pereza nie sú ideálne, zatiaľ čo kouč Red Devils Louis Van Gaal na tlačovej konferencii povedal, že na Old Trafford môže toto leto prísť veľké prekvapenie. Možný prestup Cristiana Ronalda späť do Manchestru by bol jednoznačne najväčšou transferovou bombou leta, pričom štvrtý tím uplynulého ročníka Premier League by si musel pripraviť minimálne 100 miliónov eur. (Daily Express)

Didier Drogba potvrdil zámorské rokovania

Legendárny Didier Drogba potvrdil, že po odchode z londýnskej Chelsea by sa jeho ďalšie kroky mohli uberať na oceán, do americkej Major League Soccer. Interes o DD11 prejavil aj milánsky Inter: „Inter je skvelý klub a ak by ma chceli získať, istotne by som si ponuku vypočul, avšak momentálne rokujem s jedným z klubov MLS.“ V súvislosti s 37- ročným zakončovateľom sa spomínali hlavne Chicago Fire a New York City FC. (Sky Sports)

Perez nemá rád hráčov tmavej pleti

Futbalový agent Santos Marquez sa v denníku AS obul do prezidenta Realu Madrid Florentina Pereza, ktorý údajne nemá v láske hráčov tmavej pleti, a tak s nimi aj zaobchádza: „Florentino nemá rád čiernych hráčov, nevravím, že je rasista, ale nemá ich rád. Kedysi som s ním mal konflikt ohľadom Samuela Eto´oa. Tvrdil som, že je rovnako dobrý ako Luis Figo. On sa rozhodol podľa farby pleti.“ Marquezove slová k upadajúcej popularite Pereza istotne neprispejú. (AS)

Di Maria na lane PSG

Paríž Saint- Germain si je podľa správ z denníka Daily Mirror istý získaním Angela Di Mariu. Aj napriek tomu, že športový riaditeľ Red Devils Ed Woodward prehlásil, že Argentínčan klub toto leto neopustí, PSG verí, že sa mu ex- krídelníka Realu Madrid podarí vykúpiť. Ak by nakoniec k transferu predsa len došlo, náhradou populárneho El Fidea by sa na Old Trafford stal španielsky reprezentant Pedro Rodriguez z FC Barcelona. (Daily Mirror)

Guardiola nechce Gotzeho predať

Španielsky tréner Bayernu Mníchov vydal prehlásenie k špekuláciám týkajúcim sa možného odchodu Maria Gotzeho z bavorského veľkoklubu: „Mario tu má kontrakt, je to môj hráč a je taktiež výborný futbalista. V mojich plánoch figuruje v budúcej sezóne v Bayerne, ale viem, že tu nerozhoduje len tréner.“ (Sky Sports)

Aké je v kurze

Holandský defenzívny univerzál Nathan Aké v nasledujúcej sezóne neostane v londýnskej Chelsea a zamieri na ročné hosťovanie. Interes o jeho služby je naozaj vysoký, Akého sa pokúšajú na sezónu 2015/2016 zlanáriť Newcastle United, Leicester City a Watford FC. (Sky Sports)

Zaloví Juventus v Premier League?

Aj keď vedenie Juventusu Turín deklarovalo, že s posilňovaním kádra pred novou sezónou skončilo, Stará Dámu by mohli doplniť ďalší hráči. Správy z anglického denníka The Times tvrdia, že čierno- bieli sa zaujímajú o španielskeho playmakera Davida Silvu z Manchestru City a kolumbijského krídelníka Juana Cuadrada z Chelsea. (The Times)

Bitka o Otamendiho

Po medializovanom záujme Manchestru United o služby argentínskeho stopéra Valencie Nicolasa Otamendiho sa o oporu Los Che začala zaujímať aj londýnska Chelsea. Najnovšie si robustného obrancu vyhliadli aj predstavitelia Manchestru City, čo môže viesť k výraznému navýšeniu očakávanej prestupovej sumy. (Superdeporte)

Z VOLEJA

Uruguajský útočník Edinson Cavani odmietol ponuku Manchestru United, po tom, čo mu vedenie Parížu Saint- Germain ponúklo post stredného útočníka. (Daily Mirror)

Tréner FC Barcelona Luis Enrique prehlásil, že turecký stredopoliar Arda Turan nepôjde na žiadne hosťovanie aj napriek tomu, že nemôže kvôli zákazu od FIFA hrať za Blaugranas do januára. (Goal.com)

Stredopoliar Tottenhamu Hotspur Benjamin Stambouli by mal podľa slov trénera PSG Laurenta Blanca dokončiť svoj prestup do Ligue 1 už dnes. (Le Parisien)

Ak David De Gea opustí Manchester United a odíde do Realu Madrid, jeho nástupcom na Old Trafford by mohol byť Argentínčan Sergio Romero zo Sampdorie Janov. (Daily Mirror)

Juventus Turín odmieta predaj Paula Pogbu počas letného prestupového obdobia. (La Stampa)

Londýnsky Arsenal naďalej sleduje situáciu okolo bosniackeho kanoniera Edina Džeka z Manchestru City. (Daily Star)

Borussia Dortmund odkázala londýnskemu Arsenalu, že gabonský krídelník Pierre- Emerick Aubameyang nie je na predaj. (Sky Sports)

Christian Benteke, ktorého Liverpool kupuje z Aston Villy za 32,5 milióna libier podstúpi lekársku prehliadku na Anfield Road už zajtra. (Daily Express)

Tréner Chelsea José Mourinho potvrdil, že sa nebude brániť odchodu Mohameda Salaha, Portugalčan tvrdí, že Egypťan nemá na Stamford Bridge budúcnosť.

Aston Villa má po predaji Bentekeho problémy v ofenzíve, preto The Villans zvažujú angažovanie jedného z dvojice Charlie Austin (Queens Park Rangers)- Emmanuel Adebayor (Tottenham Hotspur) (Daily Mail)

Mexický útočník Javier Hernandéz prezývaný Chicharito sa stal novým prestupovým cieľom Tottenhamu Hotspur. (GianlucaDiMarzio.com)

Taliansky stredopoliar Thiago Motta bude rokovať s francúzskym majstrom PSG o novom kontrakte. (L´Equipe)

Liverpool je pripravený využiť nelichotivú situáciu Maria Gotzeho, ktorý sedí v Bayerne Mníchov na lavičke a ponúknuť za tohto hráča Bavorom vyše 40 miliónov eur. (Daily Telegraph)

Theo Walcott, ktorý sa stále nedohodol s Arsenalom na novom kontrakte sa vyjadril, že chce v klube z Emirates Stadium pokračovať aj v ďalšom období. (The Independent)

Španielsky stredopoliar londýnskej Chelsea Oriol Romeu chce ostať v Premier League, pričom reálne sa javí jeho možné hosťovanie v prvoligovom Leicestri City, ktorý trénuje skúsený Claudio Ranieri. (Daily Mail)