Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.7.)

nedeľa, 19. júl 2015 10:30 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (19.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

José Mourinho o ponuke na Stonesa

Portugalský tréner Chelsea José Mourinho potvrdil, že sa anglický majster pokúsil získať talentovaného Johna Stonesa z Evertonu: „Ak sme podali ponuku, tak preto, že sa nám ten hráč pozdával, nepodávame ponuky na hráčov, ktorých by sme nechceli. Rešpektujeme Everton, ktorý má moc ponuku prijať alebo odmietnuť. Toto je medzi Stonesom a Evertonom, pretože je ich hráč.“  Klub zo Stamford Bridge za mladého Angličana pokúsil získať za 20 miliónov libier, avšak pripravuje novú ponuku. (Sky Sports)

Džeko do Arsenalu?

Bosniacky útočník Edin Džeko by sa mohol stať posilou Arsenalu Londýn, tvrdí denník Daily Star. Bývalý zakončovateľ nemeckého Wolfsburgu nie je spokojný s nízkou minutážou na Etihad Stadium, pričom účastníka MS 2014 by chcel do svojho tímu priamo tréner Kanonierov Arsene Wenger. Francúzsky kormidelník sa netají túžbou posilniť svoju ofenzívu, pričom Džeko by mohol byť Gunners k dispozícii za približne 20 miliónov libier. (Daily Star)

Di Maria musí ukázať snahu

Mail on Sunday tvrdí, že ak chce Angel Di Maria v letnom prestupovom období opustiť Manchester United, musí to dať výraznejšie najavo, inak ho klub z Old Traffordu preč nepustí. El Fidea sleduje predovšetkým parížske PSG. Športový riaditeľ Red Devils Ed Woodward avšak v médiách prehlásil, že argentínsky reprezentant toto leto nikam nepôjde a bude hráčom Manchestru aj v nasledujúcom ročníku. (Mail on Sunday)

United sledujú Balea

Po niekoľkých týždňoch sa v médiách opäť objavili správy o interese Manchestru United o Garetha Balea. Krídelník Realu Madrid, za ktorého Biely Balet zaplatil 85 miliónov libier by podľa Sunday People mohol posilniť Red Devils už toto leto. Čiastka, za ktorú by boli Merengues ochotní waleského reprezentanta predať sa pohybuje na úrovni 70-75 miliónov libier. (Sunday People)

City získalo Robertsa

Manchester City deklaroval výrazné letné posilnenie, avšak anglický vicemajster zatiaľ ide na rozšírenie kádra inou cestou. Citizens získali talentovaného 18- ročného útočníka Patricka Robertsa z druholigového Fulhamu. Hráč, ktorý klub z Etihad Stadium stál 11 miliónov libier má ale len minimálnu šancu na pozíciu v prvom tíme Sky Blues. (Sky Sports)

Van Gaal o útočníkovi

Počas predsezónnej tour v USA dostal holandský tréner Louis Van Gaal od novinárov otázku, či plánuje posilnenie ofenzívy Manchestru United: „Máme Rooneyho, ktorý môže hrať na hrote, o čom písali aj všetky médiá, takže nerozumiem, prečo sa ma toto pýtate. Je tu taktiež Chicharito a Wilson, možno príde nejaké prekvapenie. Je to proces, nemám strach o túto pozíciu.“ (Sky Sports)

Voľby vyhral Bartomeu

Staro- novým prezidentom FC Barcelona sa stal vo včerajších voľbách Josep Maria Bartomeu, ktorý získal 49,5 percenta všetkých hlasov a zdolal tak druhého Joana Laporta so ziskom 36,6%. Niekdajšia pravá ruka Sandra Rosella bude v mandáte na Camp Nou do roku 2021.  (TV3)

Z VOLEJA

Útočník Arsenalu Olivier Giroud sa vyjadril, že by privítal v útoku Gunners konkurenciu, ktorá by mohla následne skvalitniť jeho výkony. (Daily Telegraph)

Theo Walcott sa stále nedohodol s Arsenalom na novom kontrakte, ale kouč Arsene Wenger prehlásil, že sa s hráčom rozprával a má situáciu pod kontrolou. Angličanovi skončí kontrakt budúci rok. (Sky Sports)

Množiace sa špekulácie primäli nemeckého záložníka Maria Gotzeho povedať, že si vie samého seba predstaviť hrať v zahraničí. Gotze je nespokojný v Bayerne Mníchov, veľký interes má Juventus Turín. (Goal.com)

Športový riaditeľ Manchestru United Ed Woodward v jednom rozhovorov potvrdil, že Red Devils s posilňovaním kádra neskončil a nové posily budú oznámené už čoskoro. (Sky Sports)

Tréner Realu Madrid Rafael Benitez povedal, že je spokojný s obsadením brankárskeho postu, čím nepriamo naznačil, že klub zo Santiago Bernabeu nekúpi Davida De Geu z Manchestru United. (Marca)

Londýnsky Arsenal prejavil interes o gréckeho obrancu AS Rím Kostasa Manolasa. (Sunday People)