Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (18.7.)

sobota, 18. júl 2015 14:50 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (18.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (18.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Oscar ostáva v Chelsea

23- ročný brazílsky stredopoliar Chelsea Oscar pre Sky Sports News potvrdil, že zo Stamford Bridge sa toto leto odísť nechystá, práve naopak, svoju najbližšiu budúcnosť vidí v londýnskom veľkoklube. Oscara sledoval predovšetkým Juventus Turín, ktorý sa ho snažil získať už v zimnom prestupovom období.  (Sky Sports)

Mitrovič si vybral Newcastle

Srbský ofenzívny talent Aleksandar Mitrovič sa stane posilou Newcastlu United, keď odmietol interes Chelsea, ktorá sa o jeho služby začala zaujímať len pred pár dňami. Útočník Anderlechtu Brusel by mal The Magpies stáť 13 miliónov libier. Na severe Anglicka má Mitrovič reálnejšiu šancu presadiť sa do základnej zostavy ako na hviezdami nabitom Stamford Bridge. (Sky Sports)

Bilbao blízko Monreala

Baskický klub Athletic Bilbao je veľmi blízko k dohode s Arsenalom Londýn o prestupe krajného beka Nacha Monreala. Španielsky obranca nie je spokojný s nízkou minutážou, ktorá mu je na Emirates Stadium poskytovaná, pričom podľa denníka Marca by mohol svoj návrat do La Ligy skompletizovať už v najbližších dňoch. (Marca)

Luis sa do Madridu nevráti

V posledných dňoch sa vo veľkom informovalo o možnom návrate Filipeho Luisa do Atlética Madrid. Brazílsky bek chce viac hrávať, avšak v londýnskej Chelsea má prednosť Cesar Azpilicueta, ktorý Luisa púšťa do zostavy len zriedka. Ak sa Los Colchoneros nepodarí získať Filipeho, svoju pozornosť obrátia na Alexa Sandra z FC Porto. (AS)

De Bruyne ostáva v Nemecku

Manažér nemeckého Vfl Wolfsburg Dieter Hecking informoval verejnosť, že Kevin De Bruyne neposilní toto leto Manchester City. Belgický stredopoliar, ktorý je jedným z najžiadanejších artiklov na prestupovom trhu by mal ostať v drese Vlkov ešte aspoň rok: „Kevin je hráč, akého chce celý svet, myslím si však, že ešte aspoň rok u nás ostane.“ (Sky Sports)

Chelsea bojuje o Stonesa

Anglický majster Chelsea bojuje o získanie talentovaného stopéra Johna Stonesa z Evertonu. Mladá opora liverpoolskeho celku by sa odchodu na Stamford Bridge nebránila, ale Karamelky požadujú za svoju nádej pomerne vysoký balík peňazí. The Blues ponúkli za jeho služby 20 miliónov libier, vedenie EFC túto ponuku neakceptovalo. Chelsea údajne chystá ponuku číslo dva. (Sky Sports)

Xaviho prehovárali, aby ostal

Barcelonská legenda a jeden z najúspešnejších hráčov futbalovej histórie Xavi v nedávnom interview povedal, že mu vedenie Kataláncov ponúkalo nový kontrakt do roku 2018, ale záložník s číslom 6 ho odmietol a rozhodol sa pre odchod do Kataru: „Prezident Jose Maria Bartomeu ku mne prišiel a skúšal ma presvedčiť,  aby som v Barce ostal. Ja som však už bol rozhodnutý a dohodnutý s koučom Enriquem, že v klube končím.“ (RAC1)

Výmena Gotzeho za Vidala?

Španielsky denník Marca informuje, že vedenie Juventusu Turín rokuje s Bayernom Mníchov o megavýmene. Taliansky šampión by rád získal nemeckého stredopoliara Maria Gotzeho, pričom opačným smerom by putoval čilský reprezentačný bojovník Arturo Vidal. Agent Maria Gotzeho pred nedávnom vyhlásil, že jeho klient nie je v Bavorsku spokojný, čo by možnej dohode mohlo napomôcť. (Marca)

Cillessen možno k MU

Ak David De Gea toto leto opustí Manchester United, jeho nástupcom na Old Trafford by sa údajne mohol stať holandský brankár Jasper Cillessen. Kouč MU Louis Van Gaal ho pozná z reprezentácie Holandska, takže by nekupoval neznámeho gólmana. Brankár Ajaxu svoj možný odchod do Anglicka okomentoval so slovami, že momentálne sa sústreďuje len na svoje pôsobenie v Holandsku, avšak prestup do Red Devils by bol obrovským krokom vpred. (Sky Sports)

De Bour nechce prísť o oporu

Možný prestup Jaspera Cillessena okomentoval aj aktuálny tréner Ajaxu Amsterdam Frank De Boer: „Je ťažké nájsť kvalitného brankára, hlavne keď máte najlepšieho v Holandsku. Chceme, aby ostal. On chce taktiež ostať, ale keď príde Manchester United s lukratívnu ponukou, bude to náročné. Musíme čakať.“ (Sky Sports)

Real Madrid sa nevzdáva

Ak Real Madrid nezíska Davida De Geu toto leto, pokúsi sa o to v zime a ak Biely Balet nepochodí ani v januári, následne by španielsky brankár mohol odísť do Madridu budúce letné prestupové obdobie bez odstupného. Manchester United si však chce svoju brankársku jednotku ponechať i keď riskuje, že po sezóne 2015/2016 na DDG nezarobí ani cent. (Sky Sports)

Z VOLEJA

Fabian Delph, ktorý nedávno prehlásil, že sa nechystá odchádzať z Aston Villy sa včera dohodol na prestupe s Manchestrom City. (Sky Sports)

Výkupná klauzula Pedra Rodrigueza v FC Barcelona ostáva toto leto na 150 miliónov eur, k jej zníženiu by malo prísť až po konci nasledujúceho ročníka. (Marca)

Kiko Casilla včera skompletizoval svoj prestup z Espanyolu Barcelona do Realu Madrid, kde sa pobije o post jednotky s Keylorom Navasom. (Sky Sports)

Anglický útočník Charlie Austin, ktorý nechce ostať v Queens Park Rangers je najnovšie spájaný s odchodom do Newcastlu United. (Sky Sports)

Raheem Sterling, ktorý pred pár dňami odišiel z Liverpoolu do Manchestru City podľa svojich slov ľutuje okolnosti svojho odchodu z Anfield Road, ktoré vyvolali spŕšku nevôle. (Sky Sports)

Legendárny útočník Chelsea Didier Drogba je spájaný s odchodom do americkej Major League Soccer. Interes prejavilo Chicago Fire. (ESPN)

Angel Di Maria je nespokojný v Manchestri United, avšak nechce posilniť Paríž Saint- Germain. ABC tvrdí, že populárny El Fideo by sa rád vrátil do Realu Madrid, ktorý ho predal minulé leto. (ABC)

Španielska Valencia zamerala talianskeho brankára Parížu Saint- Germain Salvatoreho Sirigua. (L´Equipe)

Na prípravnom turnaji v USA v noci odštartoval svoju púť aj Manchester United, za ktorý nastúpili už aj nové posily. Red Devils porazili mexický Club América 1:0, do čierneho hlavou šikovne trafil novic Morgan Schneiderlin.

Dnes sú v Barcelone na programe prezidentské voľby. Hlavnými kandidátmi na post šéfa FCB sú aktuálny prezident J. Maria Bartomeu a populárny biznismen Joan Laporta, ktorý klub viedol pred kontroverzným Sandrom Rosellom.

Real Madrid odohral prvý zápas pod vedením Rafaela Beniteza, Biely Balet aj s hviezdami typu Ronalda či Balea proti AS Rím v Austrálii neskóroval ani raz a prehral na pokutové kopy.

Legendárny Thierry Henry sa vyjadril, že ak chce Arsenal čeliť mestskému rivalovi Chelsea v boji o majstrovský titul, musí angažovať ešte aspoň štyroch hotových futbalistov.

Legenda AS Rím Francesco Totti si myslí, že koniec Ikera Casillasa v Reale Madrid je hanbou a „San Iker“ si zaslúžil lepšie zachádzanie, akého sa od vedenia Bieleho Baletu dočkal.