Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.7.)

piatok, 17. júl 2015 11:30 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (17.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Karim Benzema hráčom Arsenalu nebude

Posledné týždne britské denníky špekulovali o možnom odchode Karima Benzemu do Arsenalu. Budúcnosť francúzskeho útočníka v Reale Madrid je nejasná, niekdajší zakončovateľ Lyonu chce v zostave Merengues pevnejšie miesto, a preto je možný jeho odchod. Tréner Kanonierov Arsene Wenger na tlačovej konferencii však prehlásil, že Gunners sa o Benzemove služby momentálne nezaujímajú a išlo iba o výmysel médií. Reprezentanta Les Bleus sledoval aj Manchester United. (Sky Sports)

Real sa nezaujíma o Davida De Geu

Z plánovaného prestupu Davida De Geu z Manchestru United do Realu Madrid pravdepodobne nič nebude. Kluby sa nevedeli dohodnúť na odstupnom za tohto španielskeho brankára, pričom kouč Bieleho Baletu Rafael Benitez s bývalým gólmanom Atlética Madrid do svojich ďalších plánov neráta: „Momentálne De Gea nie je naším hráčom a nie je ani predmetom našich debát.“ Merengues sú momentálne na predsezónnej tour v Austrálii, Red Devils leteli (aj s De Geom) do USA. (Sky Sports)

Ak Laporta vyhrá, príde Pogba

Agent francúzskeho stredopoliara Paula Pogbu verí, že ak prezidentské voľby v FC Barcelona vyhrá populárny Joan Laporta, opora Juventusu Turín bude mať veľkú šancu na to, aby posilnila úradujúceho víťaza Ligy majstrov. Kontroverzný Jorge Mendes prehlásil: „Ak sa Laporta opäť stane prezidentom, je veľká šanca, že Paul bude hrať za Barcu. Najprv musí hovoriť so mnou a potom s Juventusom, ale je veľká šanca, že sa prestup uskutoční.“ Pogbove služby by Barcu stáli približne 70 miliónov eur. (Sky Sports)

Sterling je hodný každej penny

Tréner Manchestru City Manuel Pellegrini na tlačovej konferencii vyhlásil, že mladý Raheem Sterling je hodný každej jednej penny, ktorú zaňho musel anglický vicemajster zaplatiť. Prestupová cena ex- hráča Liverpoolu sa v posledných dňoch vo veľkom pretriasa, 49 miliónov libier nikto predtým za anglického hráča nezaplatil. Pellegrini dodal, že Sterling môže byť dôležitým prvkom v tíme Citizens v boji o majstrovský titul v nasledujúcom ročníku. (Sky Sports)

Aubameyang Arsenal neposilní

Londýnsky Arsenal sa v poslednom období zameral na získanie gabonského rýchlika Pierra Emericka Aubameyanga, ale momentálne to vyzerá tak, že Borussia Dortmund jednu zo svojich opôr nikam nepustí. Športový riaditeľ BVB Michael Zorc prehlásil: „Počul som veľa špekulácií, ale aby som veci uviedol na pravú mieru, hráč je súčasťou našich dlhodobých plánov.“ Aubameyanga okrem Arsenalu sleduje aj Paríž Saint- Germain. (Kicker)

Evans nie je v hľadáčiku Evertonu

Anglický denník The Guardian pred pár dňami informoval, že írsky reprezentant Jonny Evans prestúpi do liverpoolskeho Evertonu za osem miliónov libier. Kouč Karameliek Roberto Martinez však tieto informácie dementoval a verejnosť informoval, že o mladého stopéra Manchestru United sa klub z Goodison Parku momentálne nezaujíma. (The Guardian)

Liverpool aktivuje klauzulu

Zdroje Sky Sports tvrdia, že vedenie Liverpoolu je pripravené aktivovať výkupnú klauzulu v kontrakte belgického útočníka Christiana Bentekeho. Najhviezdnejší hráč Aston Villy by mohol na Anfield Road prestúpiť za 32,5 milióna libier. The Reds sú po odchode Raheema Sterlinga v dobrej finančnej situácii, avšak britskí experti sa zamýšľajú, či je tak vysoká suma za hráča, ktorý nemá skúsenosti s bojom o vrchné priečky opodstatnenou čiastkou. (Sky Sports)

Podľa Beniteza Ramos ostane v Reale

Špekulácie o možnom odchode Sergia Ramosa z Realu Madrid do Manchestru United nemajú konca , viac svetla do celej ságy chcel priniesť tréner Bieleho Baletu Rafael Benitez, ktorý na tlačovej konferencii klubu povedal nasledovné: „V prípade Sergia je tu veľa špekulácií. Pre mňa je to veľký profesionál, ktorý vždy spraví všetko, čo od neho tím očakáva.  Bavil sa s prezidentom a ten jasne deklaroval, že v tíme ostáva.  Ja som sa s ním taktiež rozprával, aj o jeho budúcnosti. Vidím Sergia ako súčasť nášho tímu, ktorý chce víťaziť.“  Z diplomatického prejavu bývalého trénera Liverpoolu, Chelsea či Neapola  však ťažko usúdiť, či Majster sveta z roku 2010 klub skutočne neopustí. (Sky Sports)

Z VOLEJA

Ak prezidentské voľby v Barcelone vyhrá Joan Laporta, rodiaci sa prestup Pedra Rodrigueza do Chelsea za 22 miliónov libier bude stopnutý. (Independent)

Brazílsky obranca Filipe Luis je veľmi blízko k návratu do Atlética Madrid. Krajný bek nie je spokojný s pozíciou náhradníka v drese Chelsea. (Daily Mirror)

Vedenie Parížu Saint- Germain verí, že Angel Di Maria chce do metropoly Francúzska odísť, ale PSG odmieta Manchestru United predať Edinsona Cavaniho. (Telegraph)

Londýnsky Arsenal je pripravený v prestupovej bitke o Juliana Draxlera zo Schalke 04 vyzvať talianskeho majstra Juventus Turín. (Daily Express)

Skúsený stopér Younes Kaboul opustil anglický Tottenham Hotspur a dohodol sa na zmluve s prvoligovým AFC Sunderland. (Sky Sports)

Londýnska Chelsea je pripravená ponúknuť 15 miliónov libier za útočníka Anderlechtu Brusel Aleksandra Mitroviča, ktorý bol spájaný s odchodom do Newcastlu United. (Daily Star)

Barcelonský odchovanec Hector Bellerin sa dohodol s Arsenalom na novom kontrakte, ktorý bude platiť do roku 2017. (Daily Mail)

Portugalský reprezentant Joao Moutinho je blízko ku koncu v AS Monako. Bývalého hráča Sportingu Lisabon lanári FC Porto. (France Football)

Anglický majster Chelsea zameral argentínskeho stopéra Nicolasa Otamendiho z Valencie, ktorého chcel nedávno získať Manchester United. (Metro)