Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.7.)

piatok, 17. júl 2015 10:32 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (17.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Šampióni sa môžu pochváliť rekordným obratom počas uplynulej sezóny, 608 miliónov eur. Popri čistom 15-miliónovom zisku však došlo po štyroch rokoch k zvýšeniu dlhu. Čísla môžu zohrať rolu aj pred blížiacimi sa voľbami prezidenta. (Marca)

SEVILLA: Podľa britských médií má 30-ročný útočník Roberto Soldado opustiť Tottenham a prejsť do Andalúzie. Píše sa o čiastke 11 miliónov libier, ktorá by mala byť prijateľnou pre obe strany. (Express)

MÁLAGA: 25-ročný útočník Duje Čop prejde z Apeninského polostrova na Pyrenejský. Los Boquerones získali tohto Chorváta na hosťovanie s opciou na 4 milióny eur. Minulý ročník strávil v drese Cagliari. (forzaitalianfootball)

ESPANYOL & MÁLAGA: Keďže Real Madrid poškuľuje po Kikovi Casillovi, barcelonský celok potrebuje náhradu. Tou by sa mohol stať 30-ročný Guillermo Ochoa, Mexičan, ktorý v lete 2014 prešiel z Ajaccia do Málagy. (insidespanishfootball)

GETAFE: Konkurenciu medzi brankármi prichádza zvýšiť Maďar Balász Megyeri. Ten v minulosti hájil farby Ferencvárosu a naposledy gréckeho Olympiacosu. Po skončení zmluvy ho nový tím získal zadarmo. (klubový web)

GETAFE: Hosťovanie Santiaga Verginiho zo Sunderlandu aj s opciou si vybavilo vedenie El Geta. Argentínčan si tak premiérovo vyskúša pôsobenie v španielskej najvyššej súťaži. (Guardian)

DEPORTIVO: 26-ročný zadák Juanfran odchádza, rovnako ako v minulej sezóne, na hosťovanie z Watfordu do Deportiva. V minulej sezóne mu La Liga zachutila a zaknihoval 34 zápasov. (Talksport)

GRANADA: Po štyroch rokoch, vyplnených prevažne hosťovaniami, končí záložník Héctor Yuste svoje pôsobenie v Granade a presunie sa do druholigovej Mallorcy. (Marca)

CELTA VIGO: Svätyňu Celty bude naďalej hájiť Sergio Álvarez. Ôsmy tím Primera Division v sezóne 2014/15 s ním predĺžil zmluvu na tri roky. (Football-Espana)