Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.7.)

štvrtok, 16. júl 2015 09:10 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (16.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Ani vyhlásenie, že Sergio Ramos „nemôže“ prestúpiť do Manchestru United záujemcu nezastavilo a Real dostal vylepšenú ponuku na 45 miliónov eur. Španiel má na konte už 445 štartov za Real a prípadný odchod by bol druhou stratou veľkej osobnosti v priebehu leta. (Mirror)

REAL MADRID & BARCELONA: La Liga pozná už svoj budúcosezónny žreb. Lákadlá v podobe El Clásica sú naplánované na 8. november v hlavnom meste a 3. apríla na pôde šampióna. (ESPN)

BARCELONA:Kúpa Paula Pogbu za 80 miliónov libier by bola absurdná“ vyhlásil legendárny Johan Cruyff, ktorý v 70. rokoch obliekal dres Barçy. Podľa jeho slov, klub vždy produkoval hráčov svetového formátu, ktorí nestáli vôbec nič. Preto by bol nerád, keby sa Katalánci tohto trendu vzdali. (Mirror)

ATLÉTICO MADRID: Hosťovaním v Liverpoole si síce Javi Manquillo dobré meno nepsravil, no už má záujemcov o svoje služby. Krajného obrancu lanári Olymique Marseille, AS Rím aj Benfica, ktorí hodlajú Madridčanov osloviť konkrétnymi ponukami. (Football-España)

ATLÉTICO MADRID: Los Colchoneros formálne dotiahli príchod 28-ročného Jacksona Martineza z Porta. Presun bol zrealizovaný za avizovaných 35 miliónov eur. (Goal)

VALENCIA: Talentovaný brazílsky záložník Danilo Barbosa bude v sezóne 2015/16 obliekať dres Los Che. Jeho presun z Bragy má najprv formu hosťovania, no Španieli majú k dispozícii opciu na trvalý transfer. (Marca)

REAL SOCIEDAD: Vedeniu sa podarilo doladiť dlhšie avizovaný príchod Brumu. 20-ročný Portugalčan, ktorý hájil farby Galatasarayu, bude v tíme hosťovať a po sezóne môže za 8 miliónov eur prestúpiť. (mundodeportivo)

LAS PALMAS: Na postupe tímu z Kanárskych ostrovov mal veľký podiel Sergio Araujo, autor 24 gólov. Klub stihol po sezóne zmeniť hosťovanie z Bocy Juniors na prestup, no obrovský záujem teraz prejavilo talianske Palermo. (calciomercato)

EIBAR: Do severného Španielska putujú dvaja hráči z nižšej súťaže. Eibar získal na hosťovanie záložníka Eddyho Pascuala z Realu Murcía a popri tom kúpil aj útočníka Sergiho Enricha z Numancie. (mundodeportivo)