Main Content

Kto bude hráčom sezóny podľa UEFA? Pozrite si 10-člennú nomináciu!

štvrtok, 16. júl 2015 09:55 | Autor: TASR

Kto bude hráčom sezóny podľa UEFA? Pozrite si 10-člennú nomináciu!
Kto bude hráčom sezóny podľa UEFA? Pozrite si 10-člennú nomináciu! | zdroj: © TASR

Nyon 15. júla (TASR) - V desaťčlennej nominácii na najlepšieho hráča Európskej futbalovej únie (UEFA) za uplynulú sezónu sa nachádza až osem hráčov z tímov finalistov tohtoročnej Ligy majstrov.

Víťazný klub FC Barcelona zastupuje ofenzívne trio Luis Suarez, Lionel Messi, Neymar. V ankete nechýba ani meno kanoniera Realu Madrid Cristiana Ronalda.

Najviac hráčov má vo výbere zdolaný finalista LM a taliansky šampión Juventus Turín. Na zozname je meno jeho brankára Gianluigiho Buffona, stredopoliarov Paula Pogbu, Andreu Pirla s Arturom Vidalom a hrotového útočníka Carlosa Teveza. Desiatku dopĺňa jediný zástupca z anglickej Premier League Eden Hazard, ktorý v uplynulej sezóne pomohol Chelsea Londýn k zisku titulu.

Výber top desiatky prebehol prostredníctvom výzvy UEFA, aby novinári z jej 54 členských krajín zostavili svoju päticu najlepších. Zúženie nominácie na troch hráčov bude 12. augusta, meno víťaza oznámi strešná organizácia 27. augusta počas žrebu skupinovej fázy Ligy majstrov 2015/2016 v Monacu. Informovala agentúra AP.

Nominovaní hráči:
Gianluigi Buffon (Juventus)
Paul Pogba (Juventus)
Andrea Pirlo (Juventus)
Artur Vidal (Juventus)
Garlos Tevez (Juventus)
Eden Hazard (Chelsea)
Cristiano Ronaldo (Real Madrid)
Lionel Messi (Barcelona)
Neymar (Barcelona)
Luis Suarez (Barcelona)