Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.7.)

streda, 15. júl 2015 12:31 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (15.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Chelsea blízko kúpe Pedra

Anglický denník Daily Star tvrdí, že majster Premier League Chelsea je veľmi blízko k angažovaniu Pedra Rodrigueza z FC Barcelona. Výkupná klauzula 27- ročného útočníka bola nedávno znížená z astronomických 107 miliónov eur na 30, čo posilnilo špekulácie o jeho možnom odchode. José Mourinho hľadá posilu do krídelných priestorov a Pedro, ktorý v konkurencii Messiho, Suareza a Neymara zväčša sedí na lavičke by sa mohol na Stamford Bridge dočkať vyššej minutáže na ihrisku. Tréner FC Barcelona Luis Enrique však na tlačovej konferencii vyhlásil, že by nerád predal akéhokoľvek futbalistu zo svojho kádra, vrátane Pedra. „Lucho“ však taktiež dodal, že konečné rozhodnutie bude na samotnom hráčovi, ktorý má na konte už 3 trofeje z Ligy majstrov. (Daily Star)

Lewandowski lacný nebude

Objavili sa informácie, podľa ktorých vraj Manchester United zvažuje ponuku na Roberta Lewandowskeho z Bayernu Mníchov. Hráčov agent však Red Devils varoval, že ak budú mať o jeho klienta záujem, musia si pripraviť minimálne 35 miliónov libier. Kucharski (agent) poľskej televízii povedal: „Myslím si, že bude musieť ísť o vysokú ponuku, približne na úrovni 35 miliónov libier, aby Bayern vôbec zvažoval predaj. Robert je jeden z najhodnotnejších útočníkov na trhu, ktorý zaručuje góly, čo potvrdzuje počas celej svojej kariéry.“ Poľský reprezentant má v Bavorsku kontrakt do konca ročníka 2018/2019. (Sky Sports)

Manchester United zabojuje o Ramosa

Vedenie Manchestru United sa stále nevzdalo nádeje na získanie španielskeho stopéra Sergia Ramosa, tvrdí denník AS. Štvrtý tím uplynulého ročníka Premier League je údajne ochotný do Madridu poslať 45 miliónov eur. To by teoreticky mohla byť suma, ktorú by Biely Balet akceptoval, pretože vzťahy Ramosa a klubového prezidenta Florentina Pereza sú podľa dostupných správ na bode mrazu, čo mal umocniť aj odchod legendárneho Ikera Casillasa do FC Porto. (AS)

Rysuje sa bitka o Llorenteho

Sky Sport Italia tvrdí, že sa rysuje veľká prestupová bitka o Fernanda Llorenteho. Španielsky zakončovateľ Juventusu  Turín sa ocitol pod drobnohľadom Realu Madrid a Liverpoolu FC. Cena 30- ročného útočníka predstavuje podľa portálu transfermarkt 12 miliónov eur. Rodákovi z Pamplony, ktorý dal v minulej sezóne v 45 zápasoch 9 gólov, končí v Turíne zmluva v roku 2017. (Sky Sport Italia)

Veľká výmena medzi MU a PSG?

Anglický bulvárny denník Daily Express prišiel s informáciou, podľa ktorej Manchester United zvažuje výmenu argentínskeho krídelníka Angela Di Mariu za uruguajského útočníka Edinsona Cavaniho z Parížu Saint- Germain. Red Devils si cenia „El Fidea“ na približne 50 miliónov libier, čo je suma, ktorá by s prehľadom pokryla náklady na Cavaniho. Nie je tajomstvom, že Louis Van Gaal hľadá posilu do ofenzívy, zatiaľ čo Di Maria je už viacročným prestupovým cieľom francúzskeho giganta. (Daily Express)

De Bruyne do Manchestru City?

Kevin De Bruyne by sa už čoskoro mohol stať posilou Manchestru City. Anglický vicemajster zvažuje za najproduktívnejšieho futbalistu uplynulého ročníka Bundesligy ponúknuť nemeckému Wolfsburgu 40 miliónov libier. O belgického reprezentanta, ktorý v minulej sezóne nevynechal ani jeden ligový duel a pripísal si bilanciu 11 gólov- 22 asistencií sa zaujímali aj skauti PSG. Interes Sky Blues sa však ukazuje byť o niečo silnejší. (Daily Mirror)

Sterling prehovoril

Raheem Sterling, anglický reprezentant, ktorý v úvode týždňa skompletizoval svoj prestup do Manchestru City, vydal pre verejnosť prvé vyhlásenia: „Nachádza sa tú niekoľko skvelých futbalistov a tím je schopný vyhrávať trofeje. Keď ste obklopený kvalitou, dokážete zo seba vydať viac. Neviem sa dočkať prvého zápasu.“ Bývalý krídelník Liverpoolu bude nosiť na Etihad Stadium číslo sedem, ktoré v minulom ročníku nosil James Milner. (Sky Sports)

RVP po prestupe do Turecka

Odchod Robina Van Persieho do Fenerbahce Istanbul bol do istej miery v tieni veľkých prestupov uplynulých dní. Ex- kanonier Manchestru United po oficiálnom predstavení v Istanbule, kde bude spoluhráčom Miroslava Stocha svoj transfer okomentoval: „Dostal som do situácie, v ktorej som cítil, , ak mám byť úprimný, že prestup prichádza.  Nebola to situácia, v ktorej by som sa rozhodoval zo dňa na deň, zrelo to dlhší čas a bol z toho prestup- taký je futbal.“ Spolu s Van Persiem z Old Traffordu do „Feneru“ odišiel aj portugalský záložník Nani. (Sky Sports)

Arsenal možno príde o obrancu

Baskický klub Athletic Bilbao je podľa správ zo španielskeho denníka AS veľmi blízko k získaniu Nacha Monreala z Arsenalu. Krajný bek nedostáva na Emirates Stadium toľko šancí, ako by si prial, čo by mohlo viesť k jeho návratu do La Ligy, kde pred odchodom do Londýna hrával v drese Malagy.  Trhová cena 29- ročného ľavého obrancu predstavuje podľa portálu transfermarkt 12 miliónov eur,  jeho kontrakt v severnom Londýne vyprší v roku 2017. Ak by Monreal skutočne odišiel, na jeho miesto by vraj mohol prísť Faouzi Ghoulam z SSC Neapol. (AS)

De Gea posilou Realu nebude

Španielsky denník Marca informuje, že aj napriek tomu, že Real Madrid predal Ikera Casillasa portugalskému Portu, brankárska jednotka Manchestru United David De Gea Biely Balet neposilní. Bývalý gólman Atlética Madrid podľa dostupných správ po rozhovore s koučom Louisom Van Gaalom ostane na Old Trafford ešte aspoň rok. V Madride ostal kostarický brankár Keylor Navas, avšak Merengues k nemu momentálne nemajú rovnocennú dvojku. (Marca)

Odíde Mascherano z Barcelony?

Javier Mascherano by mohol opustiť FC Barcelona, tvrdia talianske noviny Gazzetta dello Sport. Argentínsky stopér, ktorý bol jedným z hlavných pilierov obrany Blaugranas v uplynulom ročníku sa ocitol v hľadáčiku AS Rím. K prípadnému odchodu „Malého šéfa“ z Katalánska by mohla prispieť vysoká konkurencia na stopérsky post v podobe Piquého, Vermaelena, Bartru a Mathieua. (Gazzetta dello Sport)

Kde skončí Sergio Romero?

Budúcnosť argentínskeho reprezentačného brankára Sergia Romera je momentálne nejasná. Sky Sport Italia tvrdí, že opora Albicelestes je ochotná opustiť taliansku Sampdoriu už toto leto, interes mali prejaviť AS Rím a Manchester United, ktorý bude v prípade odchodu Victora Valdésu hľadať dvojku pre Davida De Geu. (Sky Sport Italia)

Otamendi ďalšou posilou Manchestru United?

Argentínsky obranca Nicolas Otamendi by sa mohol stať ďalšou letnou posilou Manchestru United.  27- ročný stopér španielskej Valencie je údajne záujemcom dostupný už za 25 miliónov eur, ale je  taktiež možné, že Los Che si za jeho služby zapýtajú aj sumu atakujúcu 40 miliónov, pretože stredný bek v najlepších rokoch má na štadióne Mestalla kontrakt až do roku 2019. Otamendi v minulom ročníku odohral 38 zápasov, v ktorých sa mu podarilo skórovať šesť gólov. (The Sun)