Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.7.)

utorok, 14. júl 2015 16:18 | Autor: Martin Gregor

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (14.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Di Maria sa dohodol s PSG, tvrdí Le parisien

Francúzsky plátok Le Parisien dnes informoval, že Angel Di Maria sa dohodol s Paris St. Germain na podmienkach 5 ročného kontraktu. Plátok ale zároveň dodáva, že zatiaľ ide len o ústnu dohodu podmienok zmluvy medzi PSG a argentínskym futbalistom. Neexistuje žiadna zmluva medzi súčasným zamestnávateľom Di Mariu Manchestrom United a PSG. Na rokovania medzi klubmi by malo dôjsť až teraz, no je nejasné, či Červení Diabli pristúpia na odchod hráča, za ktorého minulý rok zaplatili takmer 60 miliónov libier Realu Madrid.

Ramos vraj neodíte

Španielský denník Marca dnes informoval, že Florentino Peréz sa rozhodol toto leto nepredať stopéra Sergia Ramosa, ktorého lanári Manchester United. Jednou z možnosti tohto rozhodnutia je skutočnosť, že Peréz bol ostro kritizovaný po predaji Ikera Casillasa do FC Porto. Odchod ďalšej klubovej ikony zo Santiago Bernabeu by mohol ešte výraznejšie otriasť jeho renomé medzi priaznivcami Realu Madrid.

Van Persie podpísal zmluvu

Avizovaný prestup Robina Van Persieho do Fenerbahce Istanbul dnes spečatil podpis zmluvy hráča s klubom. Holandský 31-ročný kanonier podľa agentúry dpa prichádza do tureckého veľkoklubu za 5 miliónov eur. Vo Fenerbahce sa stane opäť spoluhráčom Naniho, s ktorým hrával v Manchestri United a taktiež aj nášho Miroslava Stocha. (www.sport7.sk)

Shaarawy do Monaka

Stephan El Shaarway vymieňa pôsobenie v AC Miláno za monacké kniežatstvo. Talianský reprezentant s egyptskými koreňmi prichádza do AS Monako na ročné hosťovanie. ,,Je to skvelý pocit. Ďakujem Monaku, že mi dalo túto príležitosť,” vyhlásil „Faron”, ktorý sa už teší na zápasy v Lige majstrov.

Sirigu asi odíde z PSG

Salvatore Sirigu, ktorý je od roku 2011 brankárskou jednotkou Paris St. Germain, pravdepodobne počas leta vymení dres. V novej sezóne Ligue 1 totiž už nebude jednotkou francúzskeho veľkoklubu, nakoľko PSG kúpili z Frankfurtu Kevina Trappa. ,,Pokial Sirigu zažiada o prestup, nebudeme mu stáť v ceste,“ povedal športový riaditeľ PSG Olivier Letang.

Enrique chce, aby Pedro zostal

Tréner Barcelony Luis Enrique sa vyjadril k možnosti odchodu Pedra, o ktorého sa zaujíma najmä londýnska Chelsea. ,,Pedrova situácia je jednoznačná. Nechcem, aby žiadny z hráčov odchádzal, vždy som zdôrazňoval jeho kvality ako profesinála, no musím rešpektovať ako sa rozhodne.“ Enrique tak naznačil, že zotrvanie Pedra na Camp Nou je čisto v réžii samotného hráča a jeho agenta.

Džeko za 20 miliónov do AS Rím?

Športový riaditeľ AS Rím Walter Sabatini odletel do Anglicka, aby riešil možnosť prípadného angažovania Edina Džeka z Manchestru City. Ako informuje talkSport Citizens žiadajú za jeho služby 20 miliónov libier.

Baéz posilou Trnavy

Spartak Trnava získava zaujímavú posilu zo Slávie Praha. V novej City Aréne si zahrá v červeno-čiernych farbách argentínsky záložník Aldo Baéz, ktorý ešte pred rokom obliekal farby súčasného slovenského majstra AS Trenčín. Baéz je kmeňovým hráčom Slávie a v Trnave bude len na ročnom hosťovaní. (eurofotbal.cz)

Capello končí na lavičke ruskej reprezentácie

Talianský tréner Fabio Capello po troch rokoch končí v pozícii kormidelníka ruskej reprezentácie. 69-ročný kormidelník podľa agentúry R-Sport však nemusi smútiť. Ako kompenzáciu dostane od ruského zväzu 930 miliónov rubľov, čo je okolo 15 miliónov eur. Novým trénerom Ruska, ktorému sa nedarí v kvalifikácii o postup na Euro 2016, by mohol byť súčasný tréner CSKA Moskva Leonid Sliuckij. (eurofotbal.cz)