Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.7.)

pondelok, 13. júl 2015 12:30 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (13.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Ibrahimovič nikam neodchádza

Minulotýždňové šumy, ktoré hovorili o možnom odchode Zlatana Ibrahimoviča do Realu Madrid sa ukázali byť výmyslami médií. Najväčšia hviezda Parížu Saint- Germain bude súčasťou kádra francúzskeho šampióna aj v ročníku 2015/2016. Kouč parížskeho veľkoklubu Laurent Blanc sa pre médiá vyjadril: „Nikdy tu neboli pochybnosti o tom, že Zlatan ostane. Špekuláciám neprikladám žiadny význam. Pre nás je to jasné: Ibra bude hráčom PSG v sezóne 2015/2016.“ Hráčovi končí kontrakt v Parku Princov v júni 2016, následne môže odísť zadarmo. (Sky Sports)

PSG chce kúpiť Angela Di Mariu

Vedenie francúzskeho šampióna Paríža Saint- Germain ponúka Manchestru United 47 miliónov libier za služby Angela Di Mariu. Denník The Guardian informuje, že argentínsky krídelník je vytúženou posilou PSG už dva roky a toto leto by mohol byť jeho transfer dokonaný.  Vďaka miernejšiemu finančnému fair-play by bol prestup omnoho jednoduchšie realizovateľný. Samotný hráč a ani vedenie Red Devils fámy zatiaľ nekomentovali. (The Guardian)

De Gea dostal ultimátum

Budúcnosť Davida De Geu bude rozlúsknutá do 24 hodín. Španielsky brankár, ktorý je dlhodobo spájaný s Realom Madrid sa musí rýchlo rozhodnúť, kam budú smerovať jeho ďalšie kroky. Red Devils totiž odlietajú na predsezónnu tour do USA a kouč Manchestru United Louis Van Gaal chce mať za oceánom k dispozícii iba hráčov, ktorí istotne klub neopustia. 24- ročný brankár by sa po odchode Ikera Casillasa mohol stať na štadióne Santiaga Bernabeua brankárskou jednotkou. (The Sun)

Lahm komentoval Schweinsteigerov odchod

V sobotu bol oficiálne potvrdený odchod nemeckého stredopoliara Bastiana Schweinsteigera z Bayernu Mníchov do Manchestru United. Išlo o jednu z najväčších prestupových bômb prebiehajúceho leta. K celej veci sa vyjadril aj kapitán bavorského giganta Phillip Lahm: „Musíme jednoducho rešpektovať a akceptovať jeho rozhodnutie. Hľadá novú výzvu, ale pre mňa osobne je to veľká škoda, že opúšťa náš tím.“  Schweinsteiger mal v Manchestri podstúpiť v priebehu včerajšieho dňa lekársku prehliadku. (Sky Sports)

Liverpoolska legenda na margo Sterlinga

Dnes ráno internet zaplavili informácie o dohode Manchestru City s Liverpoolom. Citizens pošlú na Anfield Road 49 miliónov libier a The Reds im predajú problémového záložníka Raheema Sterlinga. K rodiacemu sa transferu sa vyjadril legendárny stopér Liverpoolu FC Jamie Carragher: „V tejto fáze kariéry je Sterlingova cena maximálne 30 miliónov libier. Myslím si, že navýšenie čiastky prišlo preto, lebo City prahnú po anglických futbalistoch a LFC to vie. V najbližších 3-4 rokoch, ak Sterling pomôže Citizens vyhrať niekoľko titulov a uspieť v Európe, vynaložené peniaze budú splatené. Po tomto prestupe bude na jeho osobu uprených viac očí, netreba však zabúdať, že je to stále mladý hráč. Dúfam, že o 2-3 roky budeme hovoriť viac o Sterlingových výkonoch na ihrisku ako mimo neho.“ (Sky Sports)

Rodgers o prestupoch Liverpoolu

Tréner Liverpoolu FC Brendan Rodgers dostal od novinárov otázku týkajúcu sa prestupov, britský kouč, ktorý za posledné dva roky prišiel o hviezdy typu Luisa Suareza či Raheema Sterlinga bol strohý: „Minulú sezónu som strávil veľa času hovorením o transferoch, tento rok to nemám v úmysle. Hocijaký business, ktorý spravíme, bude za oponou. Ak podpíšeme hráča, budete prví, čo to budú vedieť.“ Rodgers, o ktorom sa dlho diskutovalo, že by mohol klub opustiť okomentoval aj odchod anglického mladíka Sterlinga k vicemajstrovi z Manchestru: „Včera som sa rozprával s Raheemom. Dva kluby sa dohodli a hráč odchádza, chcem venovať pozornosť hráčom, čo tu ostali. Sme veľmi spokojní s hráčmi, ktorí klub posilnili.“ (Sky Sports)

Manchester United získal Schneiderlina

Krátko po oficiálnom potvrdení príchodov Bastiana Schweinsteigera (Bayern Mníchov ) a Mattea Darmiana (FC Turín) zdroje Sky Sports tvrdia, že Red Devils sa dohodli so Southamptonom na prestupe francúzskeho stredopoliara Morgana Schneiderlina. 25- ročný záložník má podľa portálu transfermarkt trhovú hodnotu 28 miliónov eur, v Southamptone mal hráč platný kontrakt do konca ročníka 2016/2017. Posledné detaily prestupu by mali byť dotiahnuté v prebiehajúcich hodinách, respektíve dňoch. (Sky Sports)

Valdés Old Trafford neopúšťa

Počas uplynulých dní sa objavili správy, že by mohol španielsky brankár Victor Valdés opustiť Manchester United a posilniť turecký Antalyaspor. Denník AS priniesol do celej veci viac svetla, keď  vyjadrenia hráčovho agenta Ginesa Carvajala: „Bol som kontaktovaný viacerými zástupcami tureckých klubov, no s prezidentom Antalyasporu som nehovoril. Nemám v pláne s Turkami zas rokovať, môj hráč nemá záujem prestúpiť do Turecka.“ Bývalá brankárska jednotka je momentálne na Old Trafford dvojkou za Davidom De Geom. (AS)

Benteke posilou do útoku?

Anglický denník Daily Star informuje, že vedenie Liverpoolu za peniaze zinkasované za prestup Raheema Sterlinga do Manchestru City pôjdu na príchod minimálne dvoch futbalistov. Prvým z hráčov, ktorý by mohol na Anfield po Sterlingovom odchode prísť je údajne belgický kanonier Christian Benteke z Aston Villy. 24- ročný zakončovateľ odohral v minulej sezóne 35 zápasov, v ktorých nasúkal 16 gólov. (Daily Star)