Main Content

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (13.7.)

pondelok, 13. júl 2015 08:46 | Autor: Dávid Lech

Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (13.7.)
Správy dňa z NHL, KHL a Extraligy (13.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn tých najpodstatnejších informácií, ktoré obleteli svet dvoch najpopulárnejších hokejových líg na svete v priebehu posledných hodín, ktoré dopĺňame o najhorúcejšie novinky zo slovenskej hokejovej scény.

NHL

CHICAGO: Útočník Patrick Sharp je už oficiálne hráčom Dallasu Stars, no na svoje doterajšie pôsobisko z Chicaga Blackhawks s určitosťou nikdy nezabudne. 33-ročný útočník si kúpil stránku v novinách Chicago Sun, kde sa poďakoval všetkým jeho priaznivcom: „3 Stanley Cupy, narodenie detí, krásne zážitky. Chicago sa stalo pre moju rodinu domovom. Ďakujem!“ – odkázal kanadský reprezentant.

BUFFALO: Celková dvojka tohtoročného draftu Jack Eichel odohral prvý modelovaný zápas talentov Buffala Sabres a na jeho umenie sa prišlo do arény „šablí“ pozrieť 17 115 fanúšikov.

KHL

SLOVAN: Podľa najnovších informácií sa minimálne jeden bývalý hráč HC Slovan Bratislava odvolá na arbitrážny súd, cez ktorý sa bude snažiť o urýchlené vrátenie meškajúcich výplat.

ASTANA: Jediný kazašský účastník Kontinentálnej hokejovej ligy z Barysu Astana sa usiluje o zotrvanie útočníka Nika Antropova v tíme. Skúsený forward a jeden z najlepších hokejistov histórie kazašského hokeja je v súčasnosti bez platného kontraktu.

SLOVENSKÁ EXTRALIGA

ZVOLEN: Vedenie HKM Zvolen vystužilo svoju defenzívu príchodom kanadského beka Jamesa Howdena. Pre 23-ročnú posilu „bryndziarov“ je zmluva so Zvolenom prvým zahraničným angažmánom v kariére.