Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (3.7.)

piatok, 3. júl 2015 10:55 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (3.7.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (3.7.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie konečne odštartovalo a prestupových špekulácií je vo svete neúrekom. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Di Maria rokuje o odchode do Bayernu

Nemecký denník Bild informuje, že majster Bundesligy Bayern Mníchov rokuje s argentínskym reprezentantom Angelom Di Mariom. Bývalý hráč Realu Madrid strávil uplynulú sezónu v Manchestri United, kde odohral 33 zápasov s bilanciou 4 góly a 12 asistencií. O „El Fidea“ sa dlhodobo zaujíma aj španielsky šampión FC Barcelona. Trhová cena niekdajšej opory Benficy Lisabon predstavuje podľa portálu transfermarkt 65 miliónov eur. (Bild)

AC Miláno sa posilňuje

Fanúšikovia AC Miláno sú vo vare, vedenie čierno- červených začalo vo veľkom posilňovať pred novým ročníkom. Klub posilnili dvaja hviezdni ofenzívni hráči, konkrétne kolumbijský reprezentant Carlos Bacca, ktorý slávil v minulej sezóne s FC Sevilla triumf v Európskej lige a brazílsky zakončovateľ Luiz Adriano zo Šachťaru Donetsk, ktorý v uplynulej sezóny Ligy majstrov vsietil súperom deväť gólov. Na San Sire podľa všetkého nákupy neskončili, očakáva sa príchod niekoľkých defenzívnejších futbalistov. (Sky Sports)

Guardiola chce udržať svoju oporu

Španielsky tréner Bayernu Mníchov Pep Guardiola sa v jednom z rozhovorov vyjadril, že ak Bastian Schweinsteiger ostane v bavorskom veľkoklube a neodíde do Manchestru United bude to perfektné rozhodnutie. Guardiola vie, že „Schweiniho“ prínos pre klub nie je iba herný, ale i osobnostný. Schweinsteiger odohral k dnešnému dňu v Bundeslige 342 zápasov, v ktorých skóroval 45- krát a pripravil 70 presných zásahov. (Sky Sports)

Willian na lane Juventusu

Brazílsky reprezentant Willian možno toto leto opustí londýnsku Chelsea, tvrdí britský denník Daily Mirror. 26- ročného dynamického záložníka, ktorý odohral v Premier League už 61 zápasov pozorne sleduje Juventus Turín. Trhová cena hráča s číslom 22 je nemeckého portálu transfermarkt 30 miliónov eur. (Daily Mirror)

De Bruyne rozmýšľa o budúcnosti

Belgický reprezentant Kevin De Bruyne, ktorý sa stal najproduktívnejším futbalistom uplynulého ročníka Bundesligy s bilanciou 11+22, momentálne nevie, či zotrvá vo Wolfsburgu aj v nasledujúcom ročníku. Mladík, ktorý sa nedokázal presadiť v Chelsea má údajne na stole niekoľko ponúk, veľký interes  o jeho služby prejavil Manchester City. Samotný hráč okomentoval špekulácie okolo svojej osoby nasledovne: „Nestresujem sa, viem, že je o mne niekoľko špekulácií, takéto veci prídu.“ De Bruyneho už vraj stihlo zamerať aj francúzske PSG. (Sky Sports)

Ramos sa rozhodol odísť

Španielsky denník Marca, ktorý sa zoberá predovšetkým udalosťami v Reale Madrid tvrdí, že stopér  Sergio Ramos sa rozhodol klub z metropoly Španielska opustiť a nasledujúcu sezónu na štadióne Santiaga Bernabeua neodohrá. 29- ročný obranca s trhovou hodnotou 40 miliónov eur je v hľadáčiku Manchestru United, ktorý rodáka zo Sevilly sleduje už niekoľko týždňov. (Marca)

Šesť hráčov na odchode z Arsenalu

Anglický bulvárny denník The Sun informuje, že londýnsky Arsenal by mohlo v letnom prestupovom období opustiť až šesť futbalistov. Konkrétne ide o nemeckého reprezentanta Lukasa Podolskeho,  kolumbijskú brankársku jednotku Davida Ospinu, kostarický talent Joela Campbella,  vysokého útočníka Yayu Sanoga, skúseného Mathieua Flaminiho a kmeňového hráča Carla Jenkinsona. (The Sun)

Salah chce hrávať za Inter Miláno

23- ročný egyptský reprezentant Mohamed Salah, ktorý je na hosťovaní z Chelsea vo Fiorentine by vraj rád opustil káder Fialiek a zamieril do Interu Miláno, ktorý sa vytrvalo zaujíma o jeho služby. Talianske noviny Gazzetta dello Sport, tvrdia, že čierno- modrí sú za Salaha ochotní zaplatiť 12 miliónov eur. Mohamed v uplynulom ročníku odohral 16 zápasov v Serie A, v ktorých šesťkrát skóroval a na tri presné zásahy prihral. (Gazzetta dello Sport)