Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.7.)

štvrtok, 2. júl 2015 10:34 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.7.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (2.7.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

REAL MADRID: Zvučnú posilu má v Reale vyhliadnutú West Ham United. Získať by chcel 32-ročného zadáka Álvara Arbelou, ktorého futbalová minulosť bola spojená aj s Liverpoolom. (insidespanishfootball)

BARCELONA & ATLÉTICO MADRID: Napriek nádejne vyzerajúcemu prestupu do Chelsea by mohol Arda Turan zapustiť kotvy v Barçe. S informáciou prišli viaceré španielske periodiká a Katalánci ho môžu priviesť za 35 miliónov eur, teda o šesť miliónov lacnejšie ako uvádza jeho výkupná klauzula. (insidespanishfootball)

ATLÉTICO MADRID: Po brazílskom vypadnutí z Copa América obranca Miranda nezaháľal a namieril si to priamo do Milána. Tam skompletizoval prestup k Nerazzurri za približne 15 miliónov eur. (BBC)

ATLÉTICO MADRID: Sľubne vraj vyzerá prestup Josého Callejóna do Madridu. Jeho súčasný zamestnávateľ, SSC Neapol, sa s Atléticom dohodol na čiastke 15 miliónov eur a potom v priebehu niekoľkých dní bude všetko na papieri. (Goal)

SEVILLA: 29-ročný stopér Adil Rami končí svoje pôsobenie v drese AC Milána a sťahuje sa do Španielska. Bývalý hráč Lille alebo Valencie bude obliekať dres sevillských Los Rojiblancos, ktorí zaňho zaplatili 3,5 milióna eur. (ESPN)

SEVILLA: Dnes Estadio Ramon Sanchez Pizjuán opustí Carlos Bacca. AC Miláno už vybavilo všetky potrebné formality a Kolumbijčan má pred sebou zdravotnú prehliadku. (Calcio Mercato)

VALENCIA & VILLARREAL: Žltá ponorka využila možnosť odkúpiť obrancu Vicotra Ruiza, ktorý počas sezóny 2014/15 v tíme hosťoval z Valencie. Čiastka, ktorú Netopiere zinkasovali, bola 2,7 milióna eur. (mundodeportivo)

VILLARREAL: 26-ročný Mexičan Giovani Dos Santos prestupuje do MLS. Domovom tohto ofenzívneho záložníka sa má stať Los Angeles. Celá vec by mala byť doriešená s prestupovou čiastkou 7 miliónov eur. (ESPN)

REAL SOCIEDAD & BILBAO: Defenzívne ladený Španiel Gorka Elustondo sa rozlúčil so spoluhráčmi z La Real a mení pôsobisko. Po skončení zmluvy posilní baskického rivala, Athletic. (mundodeportivo)

MÁLAGA: Stredopoliar Bobley Anderson vôbec nezažíval v Andalúzii podarené futbalové obdobie a rozhodol sa za ním spraviť hrubú čiaru. Po dohode s klubom je voľným hráčom a skúsi šťastie inde. (Marca)

ESPANYOL: Nepríjemnú správu dostala mexická reprezentácia. 27-ročný stopér Héctor Moreno má zranenú nohu, pre ktorú možno pôjde pod nôž. Jeho štart na Gold Cupe je teda nereálny. Turnaj štartuje o päť dní. (Goal)

DEPORTIVO: Útočník Oriol Riera odmieta pôsobiť v už treťoligovom Watforde a na podmienkach spolupráce sa dohodol na severozápade Španielska. V Deportive hosťoval už začiatkom tohto kalendárneho roka. (Marca)

RAYO VALLECANO: Portugalský útočník v službách Benficy, Bebé, sa možno bude sťahovať. Hosťovanie v Córdobe sa ešte trvalou zmenou nestalo, no vyhliadlo si ho Rayo. Stále len 24-ročný futbalista to v minulosti už skúšal okrem iného v Manchestri United alebo Besiktasi. (Abola)