Main Content

VIDEO: Argentína v semifinále rozprášila Paraguaj, Messi prihral na 3 góly

streda, 1. júl 2015 09:05 | Autor: TASR

VIDEO: Argentína v semifinále rozprášila Paraguaj, Messi prihral na 3 góly
VIDEO: Argentína v semifinále rozprášila Paraguaj, Messi prihral na 3 góly | zdroj: © TASR

Santiago 1. júla (TASR) - Futbalisti Argentíny sú druhými finalistami majstrovstiev Južnej Ameriky. V semifinálovom zápase Copa America deklasovali Paraguaj 6:1, pod čo sa dvoma gólmi podpísal Angel Di Maria.

 Kapitán Lionel Messi sa síce do streleckej listiny nezapísal, no podieľal sa až na piatich presných zásahoch.

V utorok sa tak zrodilo najväčšie víťazstvo na šampionáte od semifinále v roku 1997, keď Brazília zdolala Peru 7:0. Pre Argentínu to bol zároveň najvyšší triumf nad Paraguajom od roku 1947.

Zverenci Gerarda Martina sa v súboji o zlato stretnú s Čile, ktoré si zabezpečilo postup o deň skôr.

 

Copa America - semifinále (Santiago):

Argentína - Paraguaj 6:1 (2:1)

Góly: 15. Rojo, 27. Pastore, 47. a 53. Di Maria, 80. Agüero, 83. Higuain - 43. Barrios

Od úvodu boli aktívnejší Argentínčania, ktorí disponovali väčšou územnou prevahou a ich aktivita vyústila po 15 minútach do otváracieho gólu z kopačky Roja. Už o 12 minút Messi presnou prihrávkou našiel Pastoreho a ten zvýšil na dvojgólový rozdiel. Paraguaj zbrane nezložil a ešte pred polčasovou prestávkou Barrios znížil a priebežný výsledok tak sľuboval zaujímavú druhú polovicu. Tá sa však napokon niesla výlučne v réžii zverencov Gerarda Martina, ktorí krátko po zmene strán dvakrát skórovali a prakticky rozhodli o osude duelu. Paraguaj si potom už vyloženú šancu nevypracoval a na opačnej strane Argentína skompletizovala gólový koncert po góloch Agüera a Higuaina v záverečnej desaťminútovke.

"Naša hra bola o dosť lepšia ako proti Kolumbii. Som šťastný za toto víťazstvo a postup do finále. Bez ohľadu na výsledok však treba opraviť nejaké chybičky. Musím však povedať, že pred bránou sme boli veľmi efektívni, čo nám v minulých zápasoch chýbalo," uviedol Martino.

"V roku 2014 sme hrali finále MS v Brazílii, teraz máme pred sebou finále Copa America. Veľmi sa na to tešíme a určite chceme vyhrať," zdôraznil Lionel Messi.

"Dnes boli podstatne lepší. Hrať proti najlepším tímom znamená pre nás možnosť, ako sa do budúcnosti zlepšiť," priznal tréner Paraguaju Ramon Diaz.