Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (24.6.)

streda, 24. jún 2015 10:00 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (24.6.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (24.6.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Angel Di Maria do Barcelony?

Na titulnej strane katalánskeho denníka Sport sa dnes objavila informácia, ktorá hlása, že španielsky majster FC Barcelona sa v letnom prestupovom období pokúsi získať Angela Di Mariu. Argentínsky reprezentant nemá za sebou najlepší ročník v drese Manchestru United, pričom Blaugranas by sa hráč jeho kvalít rozhodne hodil. Následne by nastala zaujímavá situácia, pretože „El Fideo“ hral pred odchodom do Anglicka v Reale Madrid. (Sport)

Jackson Martinez do Madridu

Kolumbijský bombardér Jackson Martinez sa stane hráčom Atlética Madrid, tvrdí Goal.com. Vedenie aktuálneho hráčovho klubu FC Porto sa malo dohodnúť s Los Colchoneros na 35 – miliónovom prestupe kapitána Drakov. Celú vec mal potvrdiť hráčov agent, no prestup bude podľa dostupných správ dotiahnutý až po prebiehajúcom turnaji Copa America. (Goal.com)

Arda Turan na lane PSG

Turecký záložník Arda Turan, ktorý nikdy neuhne zo súboja, by sa vraj mohol sťahovať do francúzskej Ligue 1. O jednu z opôr Atlética Madrid sa začal zaujímať úradujúci majster krajiny vína a bagiet – Paríž Saint- Germain. Španielsky denník AS tvrdí, že PSG ponúkne Los Colchoneros 25 miliónov eur. (AS)

Begovič môže prísť do Chelsea

Bosniacky brankár Asmir Begovič sa môže stať posilou Chelsea, avšak Stoke City má jednu podmienku. Ak má svoju brankársku jednotku pustiť na Stamford Bridge, vyžaduje určitú čiastku a trvalý prestup nigérijského záložníka Victora Mosesa, ktorý na Britannia Stadium v poslednom ročníku hosťoval. (The Guardian)

United chce výmenu, nič iné

Anglický denník Daily Star tvrdí, že vedenie Manchestru United sa chce dohodnúť s Realom Madrid na výmene brankára Davida De Geu za skúseného stopéra Sergia Ramosa. Biely Balet sa o španielskeho brankára zaujíma už dlhší čas, avšak Red Devils ho predať nechcú, pričom práve dohoda v podobe výmeny by ich mohla primäť k tomu, aby sa ex- gólmana Atlética Madrid vzdali. (Daily Star)

Firmino posilní Liverpool

Roberto Firmino, talentovaný Brazílčan, ktorý sa výbornom svetle ukazuje na prebiehajúcom turnaji Copa America by sa sťahuje do Liverpoolu. Anglická televízia Sky Sports informovala, že vedenie LFC sa dohodlo s nemeckým Hoffenheimom na prestupe tohto šikovného mladíka. Klub nášho stopéra Martina Škrtela mal nemeckému celku poslať 41 miliónov eur. (Sky Sports)

Kane a Lloris ostanú

Daily Mirror informuje, že Tottenham Hotspur si udrží v letnom prestupovom období svoje dve najväčšie opory- Harryho Kanea a Huga Llorisa. Talentovaný útočník a skúsený brankár by mali byť hlavnými stavebnými kameňmi mužstva z White Hart Line v nasledujúcej sezóne. Oboch hráčov sledoval Manchester United. (Daily Mirror)

Austin možno hráčom Chelsea

Charlie Austin sa podľa správ z denníka Daily Star môže stať hráčom Chelsea, avšak jedine za predpokladu, že klub opustí francúzsky kanonier Loic Rémy. Rémyho odchod však nie je nereálny, pretože Francúz nie je spokojný s tým, že v prvom tíme The Blues príliš často nehráva. (Daily Star)

Návrat Dembu Ba do Anglicka?

Sympatický senegalský kanonier Demba Ba by sa mohol vrátiť do anglickej Premier League, tvrdí Daily Star. Bývalý útočník Newcastlu United či londýnskej Chelsea momentálne oblieka dres tureckého Besiktasu Istanbul, no v médiách sa objavil interes West Bromwichu Albion o jeho služby. (Daily Star)

Red Devils už nechcú Gundogana

Ilkay Gundogan, ktorý bol pôvodne spájaný s možným odchodom do Manchestru United, respektíve do FC Barcelona, pravdepodobne ostane v nemeckej Borussii Dortmund ešte aspoň jeden rok. Nemecký reprezentant s tureckými koreňmi totiž podľa denníka Daily Star už pod drobnohľadom anglického veľkoklubu nie je. (Daily Star)

Ostane Jelič v Žiline?

Momentálne nejasná je situácia okolo Mateja Jeliča z MŠK Žilina. Najlepší strelec uplynulého ročníka slovenskej ligy sa mal ocitnúť pod drobnohľadom viacerých tímov, okrem iných aj chorvátskeho šampióna Dinama Záhreb. Šošoni si však chcú svoju ofenzívnu zbraň udržať, i keď jednoduché to pravdepodobne nebude.