Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.6.)

piatok, 19. jún 2015 10:58 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (19.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: Najväčšie hviezdy sú vždy pod drobnohľadom médií, preto je kauza červenej karty Neymara lákavou záležitosťou. Brazílčan sa považuje za „obeť“ rozhodcov, ktorí boli k jeho zákrokom až príliš prísni. Rovnako po pozápasovom konflikte nepovažoval za kľúčové porozdávať červené karty. (Goal)

REAL MADRID: Pred blížiacim sa Gold Cupom zastihla veľmi nepríjemná správa Kostariku. Tej bude na turnaji chýbať brankár Keylor Navas. Aj naďalej pretrvávajú problémy s achillovou pätou a možno bude potrebovať operáciu. (Goal)

ATLÉTICO MADRID: Podľa španielskych médií sa rieši možnosť obnovenej spolupráce medzi Thiagom Mottom a Los Cholchoneros. 32-ročný záložník PSG opustil madridský klub v roku 2008 a pokiaľ sa uvoľní v parížskom tíme, môže sa prihlásiť Atléticu. (Football-Espana)

ATLÉTICO MADRID: Diego Godin a Koke rozhodne nie sú na predaj, ostatní možno. Tak nejak sa vyjadril tréner Diego Simeone, ktorý nechce dopustiť ďalšiu sezónu bez kľúčových hráčovm tak, ako tomu bolo v prípade odchodov Diega Costu, Thibauta Courtois alebo Filipeho Luisa. (Football-Espana)

MÁLAGA & VILLARREAL: Dvaja hráči prešli z juhu Pyrenejského polostrova do Žltej ponorky. Za 16 miliónov eur sa sťahuje forward Samuel García Sánchez a krídelník Samu Castillejo. (mundodeportivo)

VILLARREAL: Na prestupovom trhu je mimoriadne aktívny aj Villarreal, ktorý dotiahol okrem dvojice hráčov z Málagy aj príchod brankára Alphonseho Areolu na hosťovanie z PSG. Klub však opúšťa skúsený útočník Ikechukwu Uche, ktorý bude hrávať za Tigres UANL. (Football-Espana)

PRIMERA DIVISION: Španielska liga je mnohými považovaná za najlepšiu na svete, no finančné kauzy v závere ročníka 2014/15 jej dobré meno určite nerobia. Po problémoch Getafe a Elche sa najnovšie ukázalo, že Osasuna v závere minulej sezóny podplácala súperov, aby sa udržala. Vynaložila na to 2,4 milióna eur, ale na záchranu to nestačilo. S takýmto vyjadrením prišiel sudca. (lequipe)