Main Content

Analýza 33. kola Premier League: Sobotňajší program

sobota, 16. apríl 2011 10:10 | Autor: Sport7 sk

Analýza 33. kola Premier League: Sobotňajší program
Analýza 33. kola Premier League: Sobotňajší program | zdroj: Sport7, foto SITA

Anglická Premier League pokračuje v v sobotu piatimi zápasmi 33. kola. Prinášame vám našu analýzu k týmto stretnutiam.

Birmingham - Sunderland, 16.00

Sunderland je vo forme, ktorá ak bude pokračovať, privedie ich priamo do boja o záchranu. Sedem prehier v posledných 8 zápasoch, to je skutočne dôvod na začínajúcu paniku v kuchyni klubu The Black Cats. Od čiary zostupu ich delí iba šesť bodov. Navyše tím Sunderlandu trápia momentálne problémy v defenzívnych radoch. Prvá polovica sezóny vyšla Sunderlandu skvelo, ich gólman zaznamenal až 12-krát čisté konto, presným opakom je druhá časť sezóny, ako príklad uvádzame 21 inkasovaných gólov v posledných8 zápasoch. Birmingham by sa prípadným víťazstvom na svojho konkurenta bodovo dotiahol, ide o šesťbodový duel, o víťazovi duelu by mohla rozhodnúť výhoda domáceho prostredia. O góly Birminghamu by sa mala postarať skúsená ofenzívna dvojica Kevin Phillips a veterán Cameron Jerome.

Náš tip: víťazstvo Birminghamu [ kurz 2,15 na BetClic ]

Blackpool - Wigan
, 16.00

Aj v tomto prípade ide o šesťbodový zápas. Blackpool sa na domácom trávniku predstaví druhýkrát po sebe, uplynulý víkend nestačil na londýnsky Arsenal a podľahli 1:3. Wigan je na samom dne tabuľky, no Athletic sa nevzdáva, naposledy prehral na Stamford Bridge tesne 0:1, predtým remizoval doma so Spurs 0:0. V tomto prípade by zrejme prehra Wiganu výrazne skomplikovala záchranu súťaže. Domáci manažér Ian Holloway doprial svojim zverencom ored dôležitým duelom dokonca poltýždňa voľno a do tréningového procesu sa zapojili až vo štvrtok. Myslíme si, že aj v tomto prípade rozhodne výhoda domáceho prostredia.

Náš tip: víťazstvo Blackpoolu[ kurz 2,30 na BetClic ]

Everton - Blackburn, 16.00

Získaných 14 bodov z posledných 18 možných vynieslo Everton na 7.miesto tabuľky Premier League, čo znamená pokojné vody a zrejme aj istú účasť v budúcoročnej edícii ligovej súťaže. Everton na domácom trávniku prehral v tejto sezóne iba trikrát, posledná prehra však prišla v novembri uplynulého roku, Toffees zrejme potrebujú padnúť na dno, aby sa opäť dostali do formy, v ktorej ich ich fans poznajú. Z miery ich nevyviedol ani fakt, že prišli o opory ako Mikel Arteta, Maroune Fellaini, či Louis Saha. Na druhej strane budú Rovers chýbať Steven Nzonzi pre trest a Ryan Nelsen pre zranenie, mimo hry sú aj Roque Santa Cruz, či Junior Hoilett.

Rovers to na trávnikoch svojich súperov vôbec nejde, v 16 zápasoch vonku inkasovali až 38 gólov, či šnúra posledných 9 zápasov bez víťazstva.

Toffees by si mali s Rovers bez problémov poradiť, očakávame ich presvedčivé víťazstvo.

Náš tip: víťazstvo Evertonu[ kurz X na BetClic ]

West Brom - Chelsea, 16.00

West Brom sa vďaka posledným výkonom dostal do bezpečnej zóny ligovej tabuľky, ich sebavedomé výkony ich do súboja s obhajcom titulu nepostavili iba do úlohy štatistu. The Baggies na domácej pôde nedávno remizovali s Arsenalom 2:2 a zdolali FC Liverpool 2:1. Chelsea je už mimo bojov v Champions League, v lige stráca na vedúci United 11 bodov, pričom má o zápas menej. Obhajca titulu vonku zo 16 prípadov iba šesťkrát bodoval naplno, vzhľadom na formu domácich v posledných zápasoch by The Blues mohli spokojní odchádzať aj so ziskom bodu. Strelecké zúfalstvo Fernanda Torresa stále trvá, každý najbližší zápas sa očakáva otvorenie jeho streleckého účtu v drese klubu zo Stamford Bridge.

Náš tip: remíza
[ kurz 3,85 na BetClic ] alebo Fernando Torres skóruje  [ kurz X na BetClic ]

West Ham - Aston Villa, 16.00

Ak hráči Hammers zopakujú posledný výkon z trávniku Wanderers, kde podľahli rozdielom triedy 0:3, máme o ich záchranu o súťaže obavy.

Zverenci Avrama Granta sú pod čiarou, strácajú bod na Blackpool, ktorý je v tomto prípade "zachránený". Hammers inkasovali v posledných dvoch zápasoch až 7 gólov v rade, pritom v prvom z dvoch zápasoch viedli v Upton Parku s Manchestrom United 2:0, nakoniec prehrali 2:4. Thomas Hitzlsperger, skúsený záložník, fanúšikom sľúbil, že posledný scénar sa opakovať už nebude. Hostia pod vedením Gerarda Houlliera potrebujú na definitívu súťaže získať ešte 6 bodov, o polovicu z potrebných bodov sa pokúsia už hneď v sobotu. Aj keď víťazstvo potrebujú oveľa viac domáci, povinnosť by im mohla zviazať nohy a v konečnom dôsledku by sa mohli ocitnúť vo vážnych problémoch.

Náš tip: víťazstvo Aston Villy [ kurz X na BetClic ]