Main Content

Real Madrid chce Agüera: Presvedčí Manchester City?

štvrtok, 18. jún 2015 11:50 | Autor: Martin Gregor

Real Madrid chce Agüera: Presvedčí Manchester City?
Real Madrid chce Agüera: Presvedčí Manchester City? | zdroj: © TASR

Španielsky denník AS po pár dňoch opäť informuje o veľkom záujme Realu Madrid angažovať útočníka Manchestru City Sergia Agüera.

Sergio Agüero, ktorý aktuálne hrá v drese Argentíny na Copa América, kde už stihol rozhodnúť peknou hlavičkou duel proti Uruguaju, spájal denník AS s Realom Madrid aj minulý štvrtok.

Španielsky plátok uvádza, že Pusinky potrebujú na Agüerovu kúpu minimálne 60 miliónov eur, čo by však mohol byť menší problém. ,,Finančný sval Realu Madrid nie je nevyčerpateľný,“ píšu noviny, ktoré uvádzajú, že Real za posledných 12 mesiacov minul na posily 57.7 milióna eur.

Peniaze na Agüerovu kúpu by Biely balet mohol ale získať predajom Karima Benzemu (chce ho Manchester United a Arsenal) a Fabia Coentraa. Druhý menovaný je spájaný s odchodom zo Santiago Bernabeu už dlhšiu dobu. Benzema naopak vraj nefiguruje v plánoch nového trénera Realu Rafa Benitéza.

Otázny je zároveň postoj Manchestru City, ktorému by napriek tvrdeniu denníku AS pravdepodobne nestačilo za Aguera ani 60 miliónov eur. Zhodujú sa na tom viaeré média, ktoré informujú o skvelých štatistikách argentínskeho útočníka. 27-ročný kanonier odohral v tejto sezóne 38 zápasov s fantastickou bilanciou 32 gólov a 9 asistencii.

Pri tejto fáme si treba tiež uvedomiť finančnú silu Manchestru City. Ide o klub, ktorý nepotrebuje nutne predávať hráčov, pretože je dotovaný takmer bezodným rozpočtom šejkov, ktorí vlastnia klub. Je preto veľký rozdiel keď Real Madrid ponúka 60 miliónov Manchestru City, alebo Liverpoolu, či Arsenalu.

Aká je podľa vás pravdepodobnosť prestupu Aguera do Realu Madrid? Napíšte váš názor do diskusie!

 

zdroj: 101greatgoals.com