Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.6.)

štvrtok, 18. jún 2015 11:10 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (18.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: V metropole katalánska sa blížia voľby prezidenta klubu a svoju kandidatúru oznámil aj Joan Laporta, ktorý na tejto stoličke sedel v období od roku 2003 do 2010. (ESPN)

REAL MADRID: Ani príchod Davida De Geu ani nikoho iného nezneistí Ikera Casillasa a brankársky veterán je odhodlaný udržať si post jednotky. V prípade mladšieho Španiela by šlo o veľké konkurenciu, no odchovanec Realu verí, že ho udrží na lavičke, podobne ako v reprezentácii. (Independent)

VALENCIA: Brazílsky útočník Vinicius Araujo sa do zostvay nepretlačil a odíde na hosťovanie. Najbližšiu sezónu bude obliekať dres belgického Standardu Liége.

SEVILLA: Vedenie hrdo oznámilo, že prestup Gaëla Kakutu je vybavený. Ako darček k 24. narodeninám teda dostane zmluvu s tímom, za ktorý bude hrávať pravidelne. (Talksport)

VILLARREAL: Hosťovanie na východe Španielska má pred sebou brankár Alphonse Aréola z PSG. Francúz v parížskom celku nedostáva príležitosti a dočasné odchody sú už jeho každoročným rituálom. (lequipe)

BILBAO: New York City si zatiaľ v MLS počína priam tragicky a je odhodolaný posilňovať aj v ďalšom období. Jednou z posíl bude aj 32-ročný bek Andoni Iraola, ktorý po konci zmluvu nebude s Athleticom rokovať o predĺžení. (klubový web)

SPORTING GIJÓN: Po postupe medzi elitu začína Gijón riešiť svoju budúcnosť. Zaviazaný bol tréner Abelard Fernández, ktorý by aj s celým trénerským tímom zotrvať ešte tri roky. Aspoň to hovorí jeho nový kontrakt. (Sport-English)