Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.6.)

utorok, 16. jún 2015 12:10 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.6.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (16.6.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Šesták do Žiliny?

V kuloároch sa pošepkáva, že slovenský reprezentant Stanislav Šesták by sa mohol vrátiť späť do MŠK Žilina, teda  do klubu, v ktorom pôsobil naposledy v sezóne 2006/2007 a prispel k historickému rekordu, keď Šošoni v spomínanom ročníku nasúkali súperom 99 gólov. Šesták momentálne oblieka dres nemeckého Bochumu, kde mu však na konci júna končí kontrakt a pod Dubeň by tak mohol prísť ako voľný hráč.

Bitka o Pogbu už čoskoro

Daily Mail prišiel s informáciou, podľa ktorej najväčším súperom FC Barcelona v boji o Paula Pogbu bude anglický vicemajster Manchester City. Francúzsky stredopoliar je skutočne žiadaným artiklom na futbalovom trhu. Včera navyše Zinedine Zidane prehlásil, že o oporu Juventusu Turín sa zaujíma aj Real Madrid. (Daily Mail)

Matej Jelič možno opustí MŠK

Chorvátsky útočník Matej Jelič, ktorý dal v uplynulom ročníku Fortuna ligy 19 gólov a spolu s Janom Kalabiškom z FK Senica sa stal najlepším strelcom ligy, je pod drobnohľadom chorvátskeho šampióna. Jeliča sleduje Dinamo Záhreb, ktoré sa ho vraj pokúsi zo Žiliny v lete vykúpiť. Šošoni sa s Dinamom stretnú aj v rámci predsezónnej prípravy.

PSG vyzve Arsenal v boji o Čecha

Anglický denník Daily Mirror tvrdí, že Paríž Saint- Germain sa pokúsi v letnom prestupovom období zabojovať spolu s londýnskym Arsenalom o služby českého brankára Petra Čecha. Čechíno nie je spokojný s tým, že je na Stamford Bridge brankárom číslo dva, preto je stále istejšie, že toto leto Chelsea opustí. (Daily Mirror)

De Gea možno nakoniec ostane

David De Gea toto leto Manchester United neopustí, hlása bulvárny denník The Sun. Toto periodikum informuje, že španielsky brankár, ktorý mal posilniť Real Madrid možno nakoniec ostane hráčom Red Devils ešte minimálne jednu sezónu. Budúcnosť tohto bývalého gólmana Atlética Madrid je však aktuálne nejasná. (The Sun)

Inter bojuje o Jovetiča

Stevan Jovetič, ktorý je v Manchestri City odsunutý na vedľajšiu koľaj by mohol zamieriť  do Interu Miláno. Čierno- modrí sa netaja tým, že by radi skvalitnili svoj tím a príchod tohto urasteného čiernohorského útočníka by mohol mužstvu zo San Sira v napĺňaní cieľov pomôcť. (Gianluca di Marzio)

Walcott o krok bližšie

Správy z denník Daily Telegraph tvrdia, že anglický reprezentant Theo Walcott je o krok bližšie k predĺženiu kontraktu s Arsenalom. Rýchlika z krídelných priestorov lanárili Chelsea, Manchester City či Manchester United, no najreálnejšou cestou je momentálne zotrvanie Walcotta na Emirates Stadium. (Daily Telegraph)