Main Content

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.6.)

nedeľa, 14. jún 2015 10:21 | Autor: Richard Weinfortner

Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.6.)
Správy dňa zo španielskej Primera Division (14.6.) | zdroj: © TASR

Prinášame vám nový diel pravidelnej dennej rubriky so súhrnom top správ z jednej z najpopulárnejších futbalových líg na svete – španielskej Primera Division.

BARCELONA: O niečo dostupnejší by sa na prestupovom trhu mal stať Marc Bartra. Jeho výkupná klauzula pre nízky počet štartov klesla na 12 miliónov eur, ale v Katalánsku má stále zmluvu na dva roky. (ESPN)

REAL MADRID: Na Santiago Bernabeu sa pomaly formuje formácia a zostava na budúcu sezónu. V nej by sa mohli objavovať aj dve nové posily – Marco Reus z Dortmundu a Geoffrey Kondogbia z Monaka. (Football-Espana)

REAL MADRID & ATLÉTICO MADRID: V prípade prestupu Davida De Geu do Realu a mena jeho nástupcu v Manchestri United je na svete nová verzia. Angličania vraj pôjdu do obchodu len vtedy, ak dohodnú ako nástupcu gólmana Jana Oblaka z Atlética. Mladý Slovinec predvádza po prestupe z Benficy veľmi slušné výkony. (Football-Espana)

ATLÉTICO MADRID & VILLARREAL: Veľmi blízko je prestup Luciana Vietta, ktorý opustí Žltú ponorku a posilní madridské Atlético. Dohodnutá bola čiastka 20 miliónov eur a k stvrdeniu prestupu tohto útočníka treba doriešiť už len papiere. (lequipe)

VALENCIA: S veľkým prehľadom bol z boja o 22-ročného záložníka Giannelliho Imbulu z Olympique Marseille eliminovaný milánsky Inter. Valencia navýšila ponuku z 18 na 22 miliónov eur, kam už Taliani ísť nechcú. Na scéne sa však objavil anglický Tottenham, ktorý aktuálna suma neodrádza. (Metro)

VALENCIA: Už len zdravotná prehliadka bráni tomu, aby obranca Rodrigo Caio mohol nastupovať za Netopiere. Štvrtý tím La Ligy získal túto 21-ročnú posilu do defenzívy zo São Paula. (insidespanishfootball)

VALENCIA: Už dlhšiu dobu sa vo Valencii hovorí o príchode nového brankára. Najnovšie sa do hľadáčika dostal Keylor Navas z Realu Madrid, ktorý by sa prípadným príchodom Davida De Geu dostal na vedľajšiu koľaj. (insidespanishfootball)

SEVILLA: Na internete sa objavili viaceré neoverené správy, podľa ktorých Carlos Bacca odmietol ponuku na prestup do čínskej ligy. Kolumbijský útočník teda ostáva verný červeno-bielym farbám, v ktorých nastupuje od roku 2013. (hereisthecity)

SEVILLA: Francúzsky krídelník Gaël Kakuta na seba upozornil počas hosťovania vo Vallecane a v La Lige by mal zotrvať. Na trvalý prestup ho, pravdepodobne, získa FC Sevilla. (Goal)

ESPANYOL: Do konca sezóny 2017/18 sa v barcelonskom tíme zdrží krajný obranca Rober. Len v zime bol povýšený z B-tímu do „áčka“ a už má zabezpečenú aj najbližšiu futbalovú budúcnosť. (Sport-English)

CELTA VIGO: Španielsky útočníka Iago Aspas snáď o pôsobení v Liverpoole ani nesníva. Od prestupu do anglického klubu v roku 2013 chodí po hosťovaniach a najbližšiu sezónu strávi vo farbách Celty, odkiaľ do Anglicka odišiel. (insidespanishfootball)

ŠPANIELSKO: Papierový favorit kvalifikačnej skupiny C pokračuje v boji o EURO dnes v Bielorusku. Španieli potrebujú bodovať naplno, aby nestratili kontakt so slovenskými reprezentantmi. Navyše, Ukrajina by nemala mať problém v domácom prostredí s Luxemburskom a na La Roju stráca len tri body.