Main Content

Ohlasy svetových médii na triumf Barcelony v Lige majstrov

nedeľa, 7. jún 2015 13:05 | Autor: TASR

Ohlasy svetových médii na triumf Barcelony v Lige majstrov
Ohlasy svetových médii na triumf Barcelony v Lige majstrov | zdroj: © TASR

Bratislava 7. júna (TASR) - Ohlasy európskych a svetových médií na finále futbalovej Ligy majstrov, v ktorom Barcelona vyhrala nad Juventusom 3:1.

Marca (Šp.): "Barca je v tomto storočí najúspešnejším tímom v Lige majstrov, získala už štyri triumfy. Dominancia v posledných 10 rokoch je nepochybná, prvý zdvihol pohár v roku 2006 Carles Puyol."

AS (Šp.): "Barca mala navrch, ale Juve bol zdatným súperom a na triumf sa museli nadrieť. Rozhodca mal kontroverzné verdikty, prehliadol dve jedenástky a neuznal Neymarovi gól."

Sport (Šp.): "Trojnásobní šampióni! Dosiahli to už druhýkrát vo svojej histórii, čo sa nepodarilo nikomu inému."

Mundo Deportivo (Šp.): "Barca sa dostala na vrchol svetového futbalu. Treble pre tím Luisa Enriqueho a Lionela Messiho."

La Gazzetta dello Sport (Tal.): "Prehra so vztýčenou hlavou. Barcelona má treble a zaslúži si ho. Štyri víťazstvá v Lige majstrov za desať rokov. Od Rijkaarda cez Guardiolu k Luisovi Enriquemu. Buffon držal Juve, ale nestačil na pištoľníka Suáreza."

Corriere dello Sport (Tal.): "Juve tlieska Luisovi Enriquemu a jeho družine. Treble pre Barcelonu zabezpečili Rakitič, Suárez a Neymar. Po zákroku na Pogbu sa mala kopať jedenástka. Juve sa hnevá."

Olé (Arg.): "Trojka snov. Nech žijú šampióni. Rozhodol pištoľník Suárez, ktorý dokončil prácu Messiho. Veľkí šampióni Barcelony Messi a Mascherano. Juventus bol zdatný súper, ale nestačil na najlepší tím na svete."

L'Equipe (Fr.): "Barca, majiteľ Európy. Trofej získal najlepší tím v sezóne, ale aj najúspešnejší za posledných desať rokov. Rozhodca sa neodvážil odpískať dve penalty."

Mirror (Angl.): "Magický Messi a Barcelona získali tretiu trofej. Juve nedokázal zastaviť kúzlo Messiho a spol. Rozplynutý sen Juventusu. Veľký úspech pre Luisa Enriqueho v debutovej sezóne. Taliani môžu byť hrdí."

Bild (Nem.): "Suarez prehrýzol Barcu k trofeji. Skvelý výkon brankára Ter Stegena. Nemecko je hrdé, že mohlo privítať dva najlepšie tímy v Lige majstrov, vďaka Barca a Juve za pekný zážitok."

Record (Mex.): "Barca je majiteľom futbalu. Barcelona zdolala Juventus 3:1 v zaujímavom zápase a stala sa opäť kráľom Európy."

Lance (Braz.): "Neymar a desať ďalších. Ďalší historický moment v Berlíne. Neymar potvrdil víťazstvo."

Idnes.cz (ČR): "Európe vládne Barcelona, vo finále Ligy majstrov zdolala Juventus 3:1. Najprestížnejšiu klubovú súťaž planéty ovládla piatykrát v histórii. Titul zostáva v Španielsku, vlani vyhral Real Madrid."