Main Content

Hlasy hráčov a trénerov po finále Ligy majstrov

nedeľa, 7. jún 2015 10:30 | Autor: TASR

Hlasy hráčov a trénerov po finále Ligy majstrov
Hlasy hráčov a trénerov po finále Ligy majstrov | zdroj: © TASR

Prinášame vám súhrn hlasov hráčov a trénerov po finálovom stretnutí Ligy majstrov v Berlíne, v ktorom Barcelona zvíťazila nad Juventusom 3:1.

Luis Enrique, tréner Barcelony: "Chcem si vychutnať tento moment a pekné leto. Nikdy sme si nepredstavovali, že môžeme vyhrať všetky tri trofeje. Snažíte sa odviesť čo najlepšiu prácu, ale s takýmito hráčmi to ide ľahšie.

Andres Iniesta, stredopoliar a kapitán Barcelony: "Dúfam, že Luis Enrique ostane trénerom aj nasledujúci rok. Zatiaľ nepovedal nič proti, takže verím, že v ďalšej sezóne sa spolu postavíme pred nové výzvy."

Gerard Piqué, obranca Barcelony: "Keď vyrovnali na 1:1, tak sme sa trochu trápili, no počas sezóny sme sa naučili zvládnuť aj to. Ten protiútok nám dal veľmi veľa. Je to jednoduchšie s tromi takými rýchlymi a kvalitnými hráčmi. Jednoducho im dáte loptu a oni pripravia gól. Triumf je jedinečný pocit, je to úžasné. Bola to náročná sezóna, ale jej závere bol výborný. Zdolali sme talianskeho, nemeckého, francúzskeho aj anglického šampióna. Sme najlepší. Teraz je čas na oslavy."

Javier Mascherano: "Dnes sa cítim byť súčasťou histórie tohto skvelého klubu, na čo som hrdý. Spravili sme chyby, nebol to náš najlepší zápas, ale teraz to nebudeme analyzovať. Je čas oslavovať."

Massimiliano Allegri, tréner Juventusu: "Z tohto finále si odnášame veľké sebavedomie a povedomie o tom, čo dokážeme urobiť. Nemôžem povedať, že som sklamaný z výkonu môjho mužstva. Mrzí nás, že sme nevyhrali, ale som hrdý na to, čo dokázali moji chlapci. Našu hru dokážeme ešte vylepšiť a chceme sa stabilne držať medzi najlepšími ôsmimi tímami v Európe. To je náš hlavný cieľ."

Gianluigi Buffon, brankár Juventusu: "Bol tam moment, asi desať minút, keď sme si mysleli, že máme zápas vo svojich rukách a to bol presne ten moment, kde sme ho prehrali. Nevyhrali sme, ale nie pre to, že by sme sa nesnažili, dali sme do toho všetko. Barcelona je však najlepší tím na svete."

Stephan Lichtsteiner, obranca Juventusu: "Držali sme sa v zápas a mohli sme vyhrať. Odohrali sme dobrý duel, no nanešťastie sme ho nedoviedli do víťazného konca. keby sme niektoré detaily urobili lepšie, možnože by to dopadlo inak."