Main Content

Vedenie Good Angels rieši otázku trénera i účasť v Európskej lige

utorok, 2. jún 2015 14:05 | Autor: TASR

Vedenie Good Angels rieši otázku trénera i účasť v Európskej lige
Vedenie Good Angels rieši otázku trénera i účasť v Európskej lige | zdroj: © TASR

Košice 2. júna (TASR) - Vedenie basketbalistiek Good Angels Košice z dôvodu financií naďalej zvažuje, či sa predstaví v sezóne 2015/2016 v Európskej lige (EL).

Ďalšou otázkou je post hlavného trénera, kde existujú iba dve alternatívy, buď zotrvá vo funkcii Maroš Kováčik alebo ho nahradí jeho doterajší asistent Peter Jankovič.

Kováčik však na konci minulej sezóny avizoval možný odchod z klubu. "Bol by som veľmi rád, ak by sme pokračovali v dvojici, ktorá tu pôsobila tri roky. O Maroša je záujem a aj on cíti, že po piatich rokoch je čas na zmenu, tomu sa zabrániť nemá. Som trošku prekvapený, že Fenerbahce a Orenburg uzavreli trénerské súpisky, pretože som si bol takmer istý, že skončí v jednom z nich. Má na stole tri ponuky, nie je však rozhodnutý, kam pôjde. Do 15. júna, keď sa definitívne rozhodne, či pôjdeme do EL, na neho nebudem tlačiť. Ak odíde, tak jeho miesto prevezme jeho doterajší asistent Peter Jankovič. Sú iba dve možnosti, buď Maroš alebo Peter, s tým, že mu nájdeme perspektívneho asistenta," prezradil generálny manažér košického klubu Daniel Jendrichovský. Klubu končí k 30. júnu zmluva o prenájme Infiniti arény, ktoré má prenajatú od mesta Košice. "Zajtra o 9.00 si máme tieto veci prejsť s primátorom, aby sa pohli smerom dopredu," dodal Jendrichovský.

Vo východoslovenskom klube sa zmenila i finančná situácia a s ňou sa zmenia i ciele v Eurolige, v prípade dostatku financií. "Vyzerá to veľmi zle, skončila nám po desiatich rokoch zmluva, ktorá nám garantovala isté peniaze. Teraz sa budeme o seba starať sami i keď za desať rokov sme si vybudovali dobré meno, s ktorým sa nám jedná podstatne jednoduchšie. Máme predbežné zmluvy, ktoré ak nie sú podpísané, tak neznamenajú nič. Minimálnou hranicou pre vstup do EL je 500.000 eur, nechcel by som sa dostať do stavu malej konkurencieschopnosti. Cieľ, ktorý bol v predchádzajúcich rokoch hrať play off, sa zmení, že budeme chcieť dostať sa na 5. - 6. miesto a hrať FIBA Cup. Prinesie to ďalších sedem domácich zápasov, kde uvidia špičkové družstvá," uviedol Jendrichovský. Priznal i to, že ak sa mu nepodarí zohnať financie, môže sa stať, že po prvýkrát budú meškať výplaty, ktoré je však ochotný vyrovnať i formou pôžičky. Ak sa tak stane, tak to môže byť i jeho posledná sezóna pri klube.

Momentálne sa do EL hlási dvadsať klubov. V samotnej súťaži sa predstaví šestnásť družstiev rozdelených do dvoch skupín, z ktorých prvé štyri postupujú do play off. Tímy, ktoré obsadia v základných skupinách 5. a 6. miesto priamo postúpia do štvrťfinále FIBA Cup-u. "Je to veľmi dôležité, nielen pre Good Angels, zúčastňovať sa najlepšej európskej súťaže. Nielen pre košický, ale i slovenský šport, všetci veríme, že budeme pokračovať," tvrdila Minčíková, ktorá si zahrala v EL i FIBA Cup-e: "Sú to špecifické európske súťaže a u ľudí veľmi populárne. EL je na vyššej úrovni, kde sa stretnete s najlepšími klubmi a hráčkami sveta," dodala.

Košický klub v nedávnej minulosti rozbehol i marketingovú spoluprácu so spoločnosťou OMV. "Čerpacia stanica vám okrem príjemného prostredia ponúka aj tvár Janky Minčíkovej, ktorá je ambasádorkou vernostnej akcie pre našich zákazníkov, kde rozdávame body za natankované palivo. Za tie si môžu kúpiť rôzne športové výrobky. Práve preto sme sa rozhodli pre Good Angels, sme radi, že môžeme spolupracovať práve s nimi," konštatoval zástupca OMV Slovensko Marek Bezák.

Spoluprácu s OMV si pochvaľovala i samotná Janka Minčíková. "Je to pre mňa príjemná záležitosť, pretože som ešte nikdy nemala s niečím podobným skúsenosť. Ako zástupkyňa Good Angels musím povedať, že sme veľmi radi, že môže spolupracovať s takou silnou značkou akou je OMV. Pre mňa osobne je to naozaj príjemné, pretože veľa ľudí v mojom okolí sa fotí s mojou podobizňou a je to veľmi milé," povedala Minčíková.