Main Content

Murray ďalším štvrťfinalistom mužskej dvojhry, čaká ho Ferrer

pondelok, 1. jún 2015 16:05 | Autor: TASR

Murray ďalším štvrťfinalistom mužskej dvojhry, čaká ho Ferrer
Murray ďalším štvrťfinalistom mužskej dvojhry, čaká ho Ferrer | zdroj: © TASR

Paríž 1. júna (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal ďalším štvrťfinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži. V osemfinále si ako nasadená dvojka poradil s miláčikom domácich fanúšikov Francúzom Gaelom Monfilsom v štyroch setoch 6:3, 4:6, 6:4, 6:1.

V nedeľu po skončení druhého dejstva zápas prerušili pre tmu a dohrávalo sa v pondelok. Federer na začiatku tretieho i štvrtého dejstva svojho súpera brejkol a v závere zápasu úplne ovládol dvorec Phiilppa Chatriera. Vo štvrťfinále v utorok vo švajčiarskom derby vyzve Stana Wawrinku.

Federer mal z postupu do štvrťfinále radosť. "Monfils bol veľmi ťažkým súperom. Vlani som s ním prehral na antuke vo finále Davisovho pohára pred 27-tisícovou diváckou kulisou na štadióne v Lille a v tomto roku na turnaji v Monte Carle. Som rád, že som zvládol dnešnú dohrávku vo veľkom štýle. Bolo rozumné v nedeľu zápas prerušiť, lebo bolo veterno a po daždi, dnes boli podmienky oveľa lepšie. Už sa teším na derby so Stanom Wawrinkom. Moja hra sa zlepšuje, čo je potešiteľné zistenie," povedal Federer v prvom interview priamo na kurte.

Medzi elitnú osmičku postúpil aj Španiel David Ferrer po hladkom trojsetovom triumfe nad vlaňajším šampiónom US Open Chorvátom Marinom Čiličom. Vo štvrťfinále narazí na tretieho nasadeného Brita Andyho Murrayho, ktorý vyradil Francúza Jeremyho Chardyho v štyroch setoch 6:4, 3:6, 6:3, 6:2.

muži - dvojhra - osemfinále:

Andy Murray (3-V. Brit.) - Jeremy Chardy (Fr.) 6:4, 3:6, 6:3, 6:2
David Ferrer (7-Šp.) - Marin Čilič (9-Chor.) 6:2, 6:2, 6:4
Roger Federer (2-Švajč.) - Gael Monfils (13-Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o ďalší výsledok