Main Content

Federer sa teší na štvrťfinálové derby s Wawrinkom

pondelok, 1. jún 2015 15:05 | Autor: TASR

Federer sa teší na štvrťfinálové derby s Wawrinkom
Federer sa teší na štvrťfinálové derby s Wawrinkom | zdroj: © TASR

Paríž 1. júna (TASR) - Švajčiarsky tenista Roger Federer sa stal ďalším štvrťfinalistom mužskej dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros v Paríži.

V osemfinále si ako nasadená dvojka poradil s miláčikom domácich fanúšikov Francúzom Gaelom Monfilsom v štyroch setoch 6:3, 4:6, 6:4, 6:1.

V nedeľu po skončení druhého dejstva zápas prerušili pre tmu a dohrávalo sa v pondelok. Federer na začiatku tretieho i štvrtého dejstva svojho súpera brejkol a v závere zápasu úplne ovládol dvorec Phiilppa Chatriera. Vo štvrťfinále v utorok vo švajčiarskom derby vyzve Stana Wawrinku.

Federer mal z postupu do štvrťfinále radosť. "Monfils bol veľmi ťažkým súperom. Vlani som s ním prehral na antuke vo finále Davisovho pohára pred 27-tisícovou diváckou kulisou na štadióne v Lille a v tomto roku na turnaji v Monte Carle. Som rád, že som zvládol dnešnú dohrávku vo veľkom štýle. Bolo rozumné v nedeľu zápas prerušiť, lebo bolo veterno a po daždi, dnes boli podmienky oveľa lepšie. Už sa teším na derby so Stanom Wawrinkom. Moja hra sa zlepšuje, čo je potešiteľné zistenie," povedal Federer v prvom interview priamo na kurte.

Medzi elitnú osmičku postúpil aj Španiel David Ferrer po hladkom trojsetovom triumfe nad vlaňajším šampiónom US Open Chorvátom Marinom Čiličom.

muži - dvojhra - osemfinále:

David Ferrer (7-Šp.) - Marin Čilič (9-Chor.) 6:2, 6:2, 6:4
Roger Federer (2-Švajč.) - Gael Monfils (13-Fr.) 6:3, 4:6, 6:4, 6:1