Main Content

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (31.5.)

nedeľa, 31. máj 2015 14:36 | Autor: Jakub Vaverka

Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (31.5.)
Prestupové špekulácie a novinky zo sveta futbalu (31.5.) | zdroj: © TASR

Letné prestupové obdobie sa nezadržateľne blíži a prestupových špekulácií je vo svete stále dostatok. Prinášame vám tie najzaujímavejšie za posledných pár hodín.

Rysuje sa bitka o Sterlinga

Anglický denník Daily Express tvrdí, že v letnom prestupovom období sa strhne bitka o Raheema Sterlinga. Anglický reprezentant sa stále nerozhodol, či predĺži s Liverpoolom kontrakt, pričom veľký interes o jeho služby prejavili hlavne Chelsea FC a Real Madrid. Prestupová čiastka za tohto mladíka by sa mohla vyšplhať na 50 miliónov eur. (Daily Express)

Benitez chce Koscielneho

Rafael Benitez, ktorý sa podľa dostupných správ stane trénerom Realu Madrid vraj ako prvú letnú posilu privedie do Madridu francúzskeho stopéra Laurenta Koscielneho. To by však zrejme znamenalo odchod jedného z trojice Raphael Varane, Pepe či Sergio Ramos, pretože mať v kádri štyroch prvotriednych stopérov by bol luxus aj pre klub ako je Biely Balet. (Daily Star)

Van Persie možno do Talianska

Ak sa Robin Van Persie nedohodne s Manchestrom United na ďalšej spolupráci, jeho kroky by údajne mohli viesť do talianskej Serie A, kde sa o jeho služby začal zaujímať úradujúci šampión Juventus Turín. Držiteľ talianskeho double a účastník finále Ligy majstrov stavil na skúsených hráčov aj v minulosti a vyplatiť by sa mu to mohlo aj v prípade Van Persieho. (Daily Mail)

Vidal do Manchestru?

Naopak, opačným smerom na trase Turín – Manchester by mohol putovať čilský bojovník zo stredu poľa Arturo Vidal. Talianske noviny Gazzetta dello Sport totiž píšu o tom, že o tohto fyzicky zdatného stredopoliara sa zaujíma Manchester United, ktorý sa ešte nerozhodol, koho angažuje do svojej stredovej formácie. (Gazzetta dello Sport)

Reina možno do Realu

Taliansky portál gianlucadimarzio.com prišiel s informáciou, podľa ktorej čaká španielsky brankár Pepe Reina telefonát od kouča Rafaela Beniteza, ktorý sa už čoskoro má stať trénerom Realu Madrid. Aktuálna dvojka Bayernu má s Benitezom výborné vzťahy od spoločného pôsobenia v Liverpoole a je možné, že by tohto Španiela nasledoval aj do Madridu. (gianlucadimarzio.com)

Crystal Palace angažuje Adebayora

Emmanuel Adebayor, o ktorého sa vraj nedávno zaujímala Chelsea, nemá v pláne ostať v kádri Tottenahmu Hotspur, kde nedostáva príležitosti a rád by zmenil dres. Podľa denníka Daily Mail by mohol tento rodák z Toga v nasledujúcej sezóne obliekať dres iného londýnskeho tímu, Crystal Palace. (Daily Mail)

Nielen Chelsea chce Falcaa

Po tom, čo sa v médiách objavili správy, že by londýnska Chelsea rada získala Radamela Falcaa z AS Monako, Sunday People tvrdí, že aktuálnym anglických šampiónom v boji o El Tigreho vyzvú španielska Sevilla, úradujúci víťaz Európskej ligy a talianske AC Miláno, ktoré už dlhší čas hľadá nový impulz. (Sunday People)