Main Content

Rybáriková po skvelom obrate postúpila do 2. kola Roland Garros

nedeľa, 24. máj 2015 19:05 | Autor: TASR

Rybáriková po skvelom obrate postúpila do 2. kola Roland Garros
Rybáriková po skvelom obrate postúpila do 2. kola Roland Garros | zdroj: © TASR

Paríž 24. mája (TASR) - Slovenská tenistka Magdaléna Rybáriková sa rovnako ako vlani prebojovala do 2. kola dvojhry na grandslamovom turnaji Roland Garros. V úvodnom kole si poradila s austrálskou kvalifikantkou Oliviou Rogowskou v troch setoch 0:6, 7:5, 6:2. Na parížskej antuke vyrovnala svoje maximum. Jej ďalšou súperkou bude nasadená dvadsaťosmička Talianka Flavia Pennettová.

Rogowská v prvom sete na dvorci číslo šesť dominovala, aj vďaka forhendovým winnerom trikrát prelomila podanie Rybárikovej a za 23 minút jej uštedrila "kanára". V druhom dejstve si slovenská trojka po brejku v šiestom geme vybudovala náskok 5:2. Rogowská síce v ďalších minútach vyrovnala na 5:5, no záver setu patril Rybárikovej. V treťom dejstve Slovenka po rýchlom brejku odskočila súperke na 4:1 a v ôsmom geme premenila pri podaní Rogowskej hneď prvý mečbal.

Rybárikovej tréner Martin Ležák čakával, že súperka z kvalifikácie bude jeho zverenke odolávať, prvý set bol naozaj prekvapujúci. "Rogowská bola rozohraná, nastúpila so sebavedomím, hrala aktívne a s tým zrejme Magda nerátala. Hrala trochu pasívne. Ale po prvom sete zlepšila hru a prejavila sa aj únava súperky z kvalifikácie. Magda zlepšila dĺžku úderov, aj razanciu. Potom sa rozdiel v treťom sete prejavil," zhodnotil zápas pre oficiálnu stránku Slovenského tenisového zväzu Ležák, ktorý vedie Rybárikovú od lanského júla.

ženy - dvojhra - 1. kolo:

Magdaléna RYBÁRIKOVÁ (SR) - Olivia Rogowská (Austr.) 0:6, 7:5, 6:2'