Main Content

Washington Capitals skončili v play-off NHL: Martin Fehérváry je voľný pre potreby Slovenska

pondelok, 29. apríl 2024 08:11 | Autor: TASR

Craig Ramsay a Martin Fehérváry
Craig Ramsay a Martin Fehérváry | zdroj: TASR

Hokejisti New York Rangers postúpili do semifinále Východnej konferencie zámorskej NHL. Vo štvrtom štvrťfinále zdolali Washington 4:2 a sériu vyhrali v najkratšom možnom čase.

Obranca Capitals Martin Fehérváry, ktorý strelil jeden gól, tak môže posilniť slovenskú reprezentáciu na majstrovstvách sveta. Dvadsaťštyriročný zadák vyrovnal v 15. minúte svojim druhým gólom v play off na 1:1 a Washington sa dotiahol v prostrednej časti aj na 2:2.

V úvode tretieho dejstva však poslal hostí opäť do vedenia Artemij Panarin a v poslednej minúte spečatil postup Rangers do prázdnej bránky Jack Roslovic. Fehérváry nastúpil vo všetkých štyroch dueloch play off s bilanciou dva góly a jedna asistencia. Colorado Avalanche vyhralo vo štvrtom zápase štvrťfinále Západnej konferencie nad Winnipegom Jets 5:1 a v sérii vedie už 3:1.

Na triumfe sa podieľal troma gólmi ruský útočník Valerij Ničuškin. Brankár Alexander Georgiev mal 26 úspešných zákrokov. Jeden krok od postupu sú aj hráči Vancouveru, ktorí v noci na pondelok vyhrali v Nashville 4:3 po predĺžení. V ňom rozhodol Elias Lindholm, prvé tri góly hostí strelil Brock Boeser. Edmonton zvíťazil na ľade Los Angeles 1:0 a už len jeden triumf mu stačí na spečatenie postupu do semifinále Západnej konferencie. Jediný gól duelu strelil v 32. minúte obranca Evan Bouchard počas presilovky.