Main Content

Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – YB Bern

piatok, 28. november 2014 09:31 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – YB Bern
Hodnotenie hráčov po zápase ŠK Slovan Bratislava – YB Bern | zdroj: © TASR

Futbalisti Slovana majú za sebou piaty zápas skupinovej fázy Európskej ligy, v ktorom opäť nezískali prvé body do skupiny, ale dali aspoň gól. Ako si v zápase počínali hráči belasých? Prinášame vám hodnotenie futbalistov slovenského tímu na stupnici 1 – 10.

Dušan Perniš (4,5) – Prvý zákrok mal až v 22.minúte, no predtým už dvakrát lovil loptu zo siete. Najlepší zákrok predviedol pri zakončení Steffena v druhom polčase. Za góly opäť nemohol, ale to je iba chabý darček k dnešným 30. narodeninám.

Kristián Kolčák (3) – Nesedel mu post, zle sa na ňom pohyboval, hlavne v defenzívnych činnostiach. Pri druhom góle hostí nezachytil pohyb Kuba, ktorý skóroval a tomuto Japoncovi dovolil v čistej šanci zakončovať aj neskôr.

Dávid Hudák (4) – Dobre zblokoval gólovú strelu Sanoga a Soumah už o pol minúty vyrovnal. Zaujal aj dobrým sklzom na Kuba, ktorý sa rútil sám na bránu. Pri druhom a treťom inkasovanom góle mal lepšie pracovať s priestorom, a hoci to nebolo od neho ideálne, čiastočne zložil reparát za zápas v Berne.

Nicolas Gorosito (3) – Jeho nešťastná ruka a premenený pokutový kop hostí ho trochu ovplyvnili. No nielen kvôli tomu nepripomína toho Gorosita, ktorý bol ešte nedávno najlepším stopérom ligy. Bude potrebovať zimnú prestávku, no nie je v tom sám.

Erik Čikoš (4) – Zaujal pätičkami, ktoré vyskúšal viackrát a vychádzali mu. Skvele sa vrátil do defenzívy v 11. minúte a v poslednom momente zabránil skórovať Hoarauovi, čím odvrátil stav 0:2. Na konci zápasu dobre zblokoval strelu Hadergjonaja. V niektorých momentoch mohol byť dôraznejší, a to pred oboma bránami.

Lester Peltier (4) – Na začiatku zápasu predviedol skvelý center na Halenára, čo bol jeho najlepší moment v zápase. Síce behal, jazdil, no musí ukazovať lepšie výkony, a to hlavne s loptou a v rýchlosti, vtedy bude nebezpečný pre súpera.

Samuel Štefánik (2) – Čakalo sa od neho veľa, ale herne vybuchol, má na oveľa viac.

Erik Grendel (2) – Stred poľa belasým nefungoval, čo je aj jeho vizitka.

František Kubík (3) – Síce behal a snažil sa, ale krídlo musí byť v modernom futbale oveľa viditeľnejšie. A vyčítať mu môžeme aj podiel na dvoch inkasovaných góloch. Pred druhým bol práve Kubík najbližšie k Sutterovi, ktorý hlavou predlžoval loptu, lenže Kubík sa naňho iba pozeral, vôbec nešiel do súboja. A pri treťom góle ho Sutter predbehol, tým sa dostal skôr do pokutového územia a k ďalšej asistencii na gól.

Juraj Halenár (4,5) – Hral na svojej obľúbenej voľnej pozícii a keby premenil čistú šancu už v 2. minúte, zápas by sa vyvíjal úplne inak. V 17. minúte pokazil sľubné prečíslenie štyroch na troch, keď mal prihrávať na voľného Kubíka, čo neurobil. Síce pomerne veľa lôpt postrácal, ale snažil sa hrať futbal smerom dopredu, čo pomohlo trochu rozhýbať ofenzívu.

Seydouba Soumah (6,5) – Najlepší výkon hráča belasých v tohtoročnej Európskej lige, a to nielen kvôli tomu, že dal prvý uznaný gól mužstva v skupine. Už v 3. minúte mal na konte napádaním vybojované dve lopty, čo hostia asi nebrali na zreteľ, keďže tretiu takto vybojovanú loptu už využil na gól. Vyčítať mu môžeme iba to, že nedal gól na 2:2 a občas zbytočne držal loptu na kopačkách.

Igor Žofčák, Marko Milinkovič (bez známky) – Niet veľmi čo hodnotiť, keďže hrali krátko, ale Žofčák mal dať na konci gól na 2:3.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon