Main Content

Kobe & Dirk, dve legendy, dva odlišné postoje

streda, 26. november 2014 17:55 | Autor: Viktor Štefaňák

Kobe & Dirk, dve legendy, dva odlišné postoje
Kobe & Dirk, dve legendy, dva odlišné postoje | zdroj: © TASR

Dirk Nowitzki a Kobe Bryant. Dve veľké postavy poslednej dekády v NBA. Spolu majú šesť titulov šampiónov. A obaja už najlepšie roky za sebou, no každý deň dokážu patriť na ihrisku k najväčším hrozbám pre súperov. Obaja sú milionári a majú zarobené na niekoľko generácii. No v lete sa napriek tomu každý rozhodol pre inú cestu.

Obaja podpisovali zmluvy a obaja vedia, že majú pred sebou maximálne dve sezóny basketbalu na najvyššej úrovni. Obaja snívajú o titule. No každý má inú predstavu, ako ho dosiahnuť. $48 mil na dva roky a $25 mil na tri roky. Čo myslíte, kto bral ktorý kontrakt? Správne tipujete, že ten prvý má mr. Bryant a druhý nemecký elegán.

Dallas má bilanciu 10-5 a LA Lakers 3-11, rozdiel nie? Aké sú pohľady hráčov na sezónu a ich kontrakty? Kobe to vidí po svojom. „Dal som im zľavu? Dal. Dal som im takú zľavu, akú by radi videli fanúšikovia? Nie. Sme v situácii, kde sa organizácia stará o hráča a on o ňu tak, aby boli stále tím s vidinou na titul.“ Naozaj použil Bryant termín „vidina na titul“? Áno, použil. Majiteľ Mavs Cuban, ktorý si robil z Lakers srandu už dávno, povedal so smiechom. „Keď presvedčíte všetkých ostatných, aby s vami hrali za minimum peňazí, vtedy to funguje.“

Dirk Nowitzki bol oveľa skromnejší. „Chcel som byť v dobrom tíme. Mám pred sebou posledné dve sezóny a chcem si to užiť. Chcem hrať o titul, posledné roky sme sa trápili, ledva sme spravili playoff a raz sme dokonca aj nepostúpili. Preto som to spravil, máme tu Parsonsa aj Chandlera, sme dobrá skupina hráčov a máme šancu.“ Pridal sa aj majiteľ Mavs Cuban. „Nie je to o peniazoch, ale o víťazstvách. Rôzni hráči majú rôzne pohľady.“ Mavs majú reálnu šancu dotiahnuť to v playoff ďaleko, ťažko povedať, či až k titulu.

No situácia v LA je úplne opačná ako titul. Našťastie z NBA sa nedá vypadnúť, takže môžu byť bez obáv, aj vďaka zmluve s Time Warner Cable, ktorá im zaručí na 20 rokov 3 miliardy USD. Pekné peniaze, nie?