Main Content

Kedy bude Derrick Rose konečne zdravý?

streda, 26. november 2014 17:48 | Autor: Viktor Štefaňák

Kedy bude Derrick Rose konečne zdravý?
Kedy bude Derrick Rose konečne zdravý? | zdroj: © TASR

Kto sledoval v lete Majstrovstvá sveta v basketbale, nemohol byť šťastnejší. Skvelá šou, krásne a napínavé zápasy a jeden muž v drese víťazov opäť na palubovke. Áno, bol to Derrick Rose, MVP z roku 2011.

Po dvoch premarodených sezónach Derricka Rosea sa každý basketbalový fanúšik musel tešiť na jeho návrat. V lete počas turnaja v Španielsku nechýbalo Roseovi nič z jeho dynamiky a rýchlosti.

Tréneri dostávali neustále otázku, ako to s ním vyzerá, či je fit a pripravený. On sám bol, veril si. No prišla sezóna NBA a Derrick rose viac nehrá ako hrá. Podvrtnutý členok, hamstring, čo bude ďalej? Rose odohral v tomto ročníku sedem zápasov, Chicago Bulls pätnásť. Bulls majú šťastie, že stále hrajú na Východe, kde sa o playoff nebojuje s takou intenzitou ako na Západe.

Tréner Thibodeau je už frustrovaný z neustálych otázok novinárov o jeho poklade.Ježiš, neviem kedy nájde rytmus. Proste musí ísť na ihrisko a hrať. Nič iné mu neostáva. Vidíte, že s loptou to ešte nie je on. Ale to príde. Ak odohrá pár zápasov v rade, už to pôjde. Len musí hrať!

Rose to sám dobre vie a chápe, že fanúšikovia sú frustrovaní. Každé zranenie je trošku spomalenie, návrat do reality. No každý vie, že makám na plno, tvrdo, aby som sa vrátil. Ak sa dajú nabok emócie a všetko okolo, je to lepšie. Snažím sa byť pozitívny, každú minútu na ihrisku si užívať a vyhrať zápas.“

Sezóna je pre bývalého MVP ako na hojdačke, ale stále sme len v prvej štvrtine ligy. To najdôležitejšie príde na jar a Rose a Bulls urobia všetko preto, aby boli pripravení.