Main Content

Futbal: Messi najlepším kanonierom v histórii LM, so 74 gólmi prekonal Raula (2)

streda, 26. november 2014 01:05 | Autor: TASR

Nikózia 25. novembra (TASR) - Argentínsky futbalista Lionel Messi sa stal historicky najlepším strelcom Ligy majstrov. V utorňajšom dueli F-skupiny dosiahol pri víťazstve FC Barcelona na pôde APOEL-u Nikózia (4:0) hetrik, po ktorom má v prestížnej súťaži na konte už 74 gólov. O tri presné zásahy tak prekonal bývalého kanoniera Realu Madrid a Schalke 04 Raula Gonzaleza.

Messi skóroval v 38., 58. a 87. minúte spomínaného duelu, pred jeho gólovým koncertom sa presadil ešte Luis Suarez. Katalánsky veľkoklub si už v predstihu zabezpečil postup medzi šestnásť najlepších tímov Európy spoločne s francúzskym šampiónom Parížom Saint-Germain. Obe mužstvá si to v záverečnom 6. kole hlavnej fázy 10. decembra o 20.45 h na Nou Campe rozdajú o prvenstvo v F-skupine.

Dvadsaťsedemročný Messi zaznamenal v priebehu štyroch dní už druhý historický zápis. V sobotu dopomohol hetrikom "Barce" k víťazstvu nad FC Sevilla (5:1) a s 253 gólmi sa stal najlepším zakončovateľom v dejinách Primera Division. O dva presné zásahy tak prekonal rekord legendárneho kanoniera Athletic Bilbao Telma Zarru.

UPOZORNENIE: Správa je aktualizovaná v celom texte.