Main Content

Čaká nás víkend plný šlágrov v elitných ligách

piatok, 21. november 2014 10:54 | Autor: Timotej Gašper

Čaká nás víkend plný šlágrov v elitných ligách
Čaká nás víkend plný šlágrov v elitných ligách | zdroj: © TASR

Reprezentačná pauza skončila a hráči sa vrátili do svojich klubov, s ktorými cez víkend opäť vletia do zápasového kolotoča. Tých najlepších čaká budúci týždeň piate kolo skupinovej fázy Ligy majstrov, no dovtedy sa musia ešte plne sústrediť na víkendové zápasy a niektoré z nich budú ozaj nervydrásajúce.


Arsenal - Manchester United

Sobota 22.11, 18:30

Bez pochýb duel dvoch ostrovných gigantov a zároveň susedov v tabuľke Premier League. Šiesty Arsenal nevstúpil do novej sezóny úplne podľa predstáv a to ako v domácej lige, tak aj na Euróspskej scéne. "The Gunners" z jedenástich zápasov bodovali až v deviatich, no len štyrikrát to bol plný bodový zisk. Naposledy Arsenal zlyhal na pôde "Labutí" zo Swansea, kde síce viedol, no domáci otočili skóre a vyhrali 2:1. Zostava Arsena Wengera je preplnená maródkou a ak sa Arsenalu v tejto sezóne niečo naozaj podarilo, tak to bola kúpa Alexisa Sanchéza. Čiľan sa stal akýmsi synonymom úspechu či majákom nádeje pre fanúšukov londýnskeho klubu a uvidíme, či práve on bude v sobotu na Emirates Stadium tým rozhodujúcim článkom k úspechu.

Ak "The Gunners" nevstúpili do ročníka podľa predstáv, tak United potom zlyhal na plnej čiare. "Van Gaalovci" vyhrali až v 4.kole keď si zastrieľali na QPR (4:0) no hneď o kolo neskôr dostali priúčku od Leicestru, kde viedli 2:0 aj 3:1, no napokon padli v pomere 5:3 a domov sa vracali so sklopenými ušami. V poslednom kole však "Red Devils" zvládli Crystal Palace 1:0 a tak sa bodovo dotiahli k priečkam zaisťujúcim Európske poháre. Listina zranených v United nieje o nič kratšia ako v Arsenale, hráči ako Blind, Rojo, Falcao či Jones pravdepodobne do zápasu nezasiahnu a tak sa môžme tešiť čo vymyslí kúzelník Van Gaal. Stávkove kancelárie vypisujú kurzy, ktoré sú viac naklonené Arsernalu, veď na výhru United nájdete kurz aj vo výške 3,5. Už len dva dni ostávajú do tejto futbalovej bitky, v ktorej pôjde o veľa.
 


Bayern Mníchov - Hoffenheim

Sobota 22.11, 15:30

Pri pohľade na tento zápas by každý tipér bez rozmýšľania krúžkoval "jednotku", no tento rok to môže byť inak. Aj keď je Bayern nielen papierový, ale aj celkový favorit na výhru, Hoffenheim netreba vôbec podcenovať. Do sezóny 14/15 vleteli hráči TSG ozaj bravúrne, keď rozstrieľali všetko čo im prišlo do cesty. Ako možno pozáte Hoffenheim, jeho ideológia je postavená na údernej ofenzíve a aj keď je obrana Bavorov kvalitná, o Neuerovi ani nehovoriac, kľudne môže práve Hoffenheim byť prvým premožiteľom majstrov z Mníchova. Na priateľskom zápase Nemecka proti Španielm v zotave ani na lavičke nefigurovali Neuer s Boatengom, no podľa najnovších správ sú defenzívne opory Bayernu pripravené na súboj proti Hoffenheimu. Bayernu sa nanešťastie len pred pár dňami zranil kapitán Philipp Lahm, ktorý so zlomeným členkom bude pauzovať viac než tri mesiace. Napriek všetkým mínusom Bayernu, ktoré hrajú Hoffenheimu do karát, by Bavori mali zápas ovládnuť a získať tri body.
 


Trenčín - Senica

Sobota 22.11, 17:30

Vyberáme aj šláger kola v našej lige. Po úpadku majstra z Bratislavy sa na čelo dostala Žilina a hneď za ňu sa zaradili aktéri tohto sobotného zápasu jesene. Trenčín s počtom bodov 34 je teoreticky na prvom mieste spolu so Žilinou a Senica im obom dýcha na krk s dvadsiatimi deviatimi bodmi. Seničania majú tromf v podobe zatiaľ najlepšieho strelca Fortuna ligy, a to českého legionára J.Kalabiska, ktorý sa v tejto sezóne trafil deväť krát. Či sa už Kalabiska presadí alebo nie, určite nás čaká (výnimočne) kvalitné futbalové stretnutie. Ak si chcete podať, stávkove kancelárie veria domácim a kurz na Trenčín sa pohybuje okolo 1,7.
 


Barcelona - Sevilla

Sobota 22.11, 20:00

Až do nedávneho El Clásica mala Barcelona nulu, no na konte inkasovaných gólov. Skvelý štart do sezóny sa novému koučovi "Blaugranas" určite vydaril, no po prehre na Bernábeu sa body rozkotúľali kade tade. Naposledy výhru proti Almerii v "hodine dvanástej" zachraňoval Neymar s Jordim Albom. Luis Enrique pravdepodobne opäť dá šancu trojlístku Neymar-Messi-Suaréz a možno tento šláger bude pre týchto "troch muškatierov" zlomový. Ak vravíme o perfektnom začiatku Barcelony, tak Sevilla sa nijak nelíši, minuloroční víťazi Európskej ligy síce stratili oporu Ivana Rakitica, ktorý odišiel práve do Barcy, no v tejto sezóne tím Unaya Emeryho hraje na nespoznanie aj bez Rakitica. Sevilla zažije na Nou Campe trpkých 90 minút, no ak sa ubránia, môžu Katalánci prísť o ďalšie body.
 


Marseille - Bordeaux

Nedeľa 23.11, 21:00

Nedeľný večer bude v celom Francúzsku patriť šlágru ako hrom, keď sa v 14.kole stretne prvý so štvrtým. Oba kluby nemali dobrú minulú sezónu, no teraz sú na koni. Marseille s novým trénerom Bielsom vstúpili do ročníka ozaj bravúrne a od prvého kola sa držia na čele. Po odchode Valbuenu sa predpokladal úpadok formy, no opak je pravdou. Klub z Azúrového pobrežia tiahne bombardér André Gignac, ktorý sa v trinástich zápasoch presadil desať krát (v čele tabuľky strelcov zaostáva o jeden gól za Lacazettem z Lyonu). Marseille patrí medzi najviac útočiace tími a otom hovorí aj ich skóre (27:12). V prvej štvorke Marseille podľahlo aj PSG aj Lyonu, bude Bordeaux ich tretím katom alebo sa potvrdí pravidlo "Do tretice všetko dobré"? Bordeaux sa v minulej sezóne umiestnili na 7.mieste, tabuľkou tápali takže za finálne miesto v hornej polovici mohli byť vďační. Teraz to je ale o inom, z 13.kôl vyhrali sedemkrát, čo znamená jeden z najlepších vstupov do sezóny za posledné roky. Ustálená zostava s malými zmenami môže vo Francúzsku konkurovať ktorejkoľvek, preto len odvážlivec dokáže odhadnúť, kto sa na konci tohto šlágru bude radovať z troch bodov.
 


AC Miláno - Inter Miláno

Nedeľa 23.11, 20:45

Jedenásť kôl je za nami a v prvej šestke Serie A nevidno ani jeden z milánskych gigantov, nie, nemáte pokazený zrak. Formy talianskych veľkoklubov v tejto sezóne naozaj poklesli. Už aj vlani sa Inter len tak tak umiestnil na poste zaisťujúcom aspoň kvalifkáciu El, AC vyšlo naprázdno. Obe kluby zmenili trénerov a výrazne obmenili kádre. Zatiaľ čo AC po neúspešnom angažovani Clarenca Seedorfa verí ďalšej z klubových legiend- Pipovi Inzaghimu, Inter len prednedávnom oznámil staro-nový príchod Roberta Manciniho. Čo sa týka hráčov, "rosonneri" prišli o Balotelliho, no ich rady posilnili mená ako Torres,Alex,Menéz či Diego López. Inter priviedol na hosťovanie "zlého" Pabla Osvalda a z Ruska "vyslobodil" Yana M´Vilu. Tento zápas síce nieje duelom prvého a druhého, ani tretieho a piateho, no je to derby o Miláno. V posledných piatich derby sa trikrát radovalo Internazionale a len raz AC. Ak si chcete staviť, kurzy sú skoro na vlas rovnaké no podobne ako pri ostatných šlágroch víkendu je len ťažko jednoznačne určite víťaza, no možno sa megazápas skončí remízou. Nech už skončí akokoľvek, zemetrasenie s epicentrom na San Sire bude napínavé do poslednej sekundy.