Main Content

NHL: Tatar dvoma gólmi zostrelil Winnipeg, skóroval aj Pánik (2)

piatok, 21. november 2014 08:05 | Autor: TASR

NHL: Tatar dvoma gólmi zostrelil Winnipeg, skóroval aj Pánik (2)
NHL: Tatar dvoma gólmi zostrelil Winnipeg, skóroval aj Pánik (2) | zdroj: © TASR

New York 21. novembra (TASR) - Hokejisti Detroitu vďaka dvom gólom slovenského útočníka Tomáša Tatara zvíťazili v zápase zámorskej NHL na ľade Winnipegu 4:3. Hosťom k triumfu pomohol jednou asistenciou aj Tatarov krajan Tomáš Jurčo.

Red Wings prehrávali v súboji 0:2 i 2:3, Tatar začal obrat gólom na 1:2 a všetko dokonal víťazným zásahom v 56. minúte. Boli to pre neho góly číslo sedem a osem v tomto ročníku a 23-ročný Slovák tak vlastnú bodovú sériu natiahol už na štyri zápasy (4+1). "Je to bojovný chlapec. Som na neho tvrdší, ako na ktoréhokoľvek iného v tíme, pretože si myslím, že môže byť skutočne dobrý hráč. A to z neho musíme dostať. Mal by byť dobrý v každom zápase, v každom striedaní. Veľa od neho očakávame a mal by to dokazovať," povedal na adresu prvej hviezdy zápasu jeho tréner Mike Babcock.

Toronto aj vďaka gólu slovenského útočníka Richarda Pánika zdolalo doma Tampu Bay 5:2 a zastavilo sériu troch prehier. Pre Pánika to bol štvrtý gól v sezóne. Chicago zvíťazilo na ľade Calgary 4:3 aj vďaka asistencii slovenského útočníka Mariána Hossu, ktorá bola pre neho už deviata v tomto ročníku.

Obhajca titulu Los Angeles Kings doma zdolal Carolinu 3:2 aj vďaka asistencii slovenského útočníka Mariána Gáboríka. V drese hostí bodoval i obranca Andrej Sekera, ktorý zaknihoval ôsmu asistenciu v ročníku.

 

výsledky:

Philadelphia - Minnesota 2:3, Toronto - Tampa Bay 5:2 (za domácich R. Pánik 1+0), Montreal - St. Louis 4:1, Ottawa - Nashville 3:2, Winnipeg - Detroit 3:4 (za hostí T. Tatar 2+0, T. Jurčo 0+1), Colorado - Washington 2:3, Calgary - Chicago 3:4 (za hostí M. Hossa 0+1), Dallas - Arizona 3:1, Vancouver - Anaheim 3:4 pp a sn, Los Angeles - Carolina 3:2 (za domácich M. Gáborík 0+1 - za hostí A. Sekera 0+1), San Jose - Florida 2:3 pp a sn

 

UPOZORNENIE: Správa je rozšírená o 4. odsek a aktualizovaná o dva konečné výsledky