Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Fínsko

streda, 19. november 2014 09:30 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Fínsko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Slovensko – Fínsko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti ukončili rok 2014 prípravným zápasom s Fínskom, v ktorom vyhrali nad severským súperom 2:1. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Ján Mucha (6,5) – Nemal veľa práce, ale to čo mal, vyriešil. Zneškodnil nebezpečnú strelu Riskiho v 22. minúte a v druhom polčase veľkú šancu Pukkiho. Za gól absolútne nemôže, ale nešla mu rozohrávka, čo mohlo byť ovplyvnené aj tým, že mal nejaké drobné zranenie.

Tomáš Hubočan (6) – Bol oproti Šventovi oveľa aktívnejší smerom dopredu, snažil sa na domácom štadióne ukázať, ale nie všetko mu vyšlo, čím nemyslíme iba vlastný gól, ale aj zopár pozičných chýb a zabrzdených útočných akcií.

Martin Škrtel (6,5) – Najviac ho bolo vidieť na konci prvého polčasu, keď sa zahral na krídlo a urobil všetko dobre, až na záverečnú fázu, keďže z nádejnej  šance bol iba roh. Niekoľko vecí v defenzíve mohol vyriešiť lepšie.

Ján Ďurica (6,5) – Aj Ďurica si mohol pri niektorých defenzívnych situáciách počínať lepšie, ale bolo to zrejme spôsobené stratou koncentrácie. Občas to na konci zápasu pred našou bránou horelo aj cez stred obrany.

Dušan Švento (5) – Tešili sme sa, že pomôže hre smerom dopredu, ale opak bol pravdou. Na začiatku zápasu sa síce snažil, ale po rýchlo získanom vedení už ho nebolo takmer vôbec vidieť, s výnimkou akcie v 74. minúte, keď si vymenil v prechode do útoku loptu s Weissom. Čakalo sa od neho výrazne viac.

Viktor Pečovský (6,5) – Rozbehol akciu pred druhým gólom, keď správne prečítal chybné rozostavenie Fínov na ihrisku. Opäť si hral svoj futbal, ale pri druhom góle zbytočne vysoko vystúpil, čo Fíni využili na vyrovnanie, našťastie, gól padol z ofsajdu.

Patrik Hrošovský (6) – Bol v zápase lepší z debutantov. Pri druhom góle ukázal svoju najväčšiu silu, ktorou sú dobré prihrávky, keď ideálne našiel na krídle Šestáka. Keď sa našim hra darila, darilo sa aj jemu, ale časom odišiel výkonom zo zápasu spolu s mužstvom.

Stanislav Šesták (6) – Najviac pri ňom potešila skvelá asistencia na gól Hamšíka, ale takých akcií malo byť viac. Na konci polčasu pokazil zlou prihrávkou veľmi nádejnú akciu, po ktorej mohlo byť 3:0, no o pár sekúnd bolo 2:1. Pri druhom góle Fínov zaspal, keď mal obsadiť centrujúceho Fína, ale aj jeho zachránil ofsajd.

Marek Hamšík (7,5) – Náš najlepší hráč na ihrisku. Už v prvej minúte získal loptu, posunul ju Hološkovi, ktorý následne strelil gól. Víťazný gól dal hlavou po centri Šestáka, keď ukázal svoju skvelú orientáciu v priestore. Ešte mal neskôr jednu čistú šancu a do ďalších spoluhráčom prihral. S ním na ihrisku bola naša ofenzíva výrazne silnejšia.

Róbert Mak (5,5) – Dostal sa do jednej šance, v ktorej mal prihrávať Hamšíkovi na gól do prázdnej brány, čo bol jeho posledný moment v zápase, keďže sa zranil a išiel už v 25. minúte dole z trávnika.

Filip Hološko (7) – Strelil gól už v 35. sekunde, čo mu pomohlo, keďže aj neskôr mal zopár zaujímavých ťahov. Návrat po dlhšom čase mu chutil a tiež ukázal, že s jeho herným štýlom sa nám otvárajú nové možnosti.

Vladimír Weiss (6,5) – Prvýkrát síce nenastúpil pod Kozákom v základnej zostave, ale aj tak hral väčšinu zápasu. Ukázal svoju tradičnú ľahkosť pri vedení lopty, dvakrát prihrával spoluhráčom do čistých šancí a v 77. minúte mal tiež, lenže prečíslenie vzal na seba a vyriešil ho zle. Dobre si rozumie s Hamšíkom a ich spolupráca je veľmi prospešná pre našu ofenzívu.

Ondrej Duda (5) – Hral síce viac ako tretinu zápasu, ale okrem jedného rozvinutia útoku nemáme takmer čo v jeho výkone hodnotiť. Veľké očakávania bude musieť naplniť niekedy inokedy.

Michal Ďuriš (5) – Ďalšie menej vydarené striedanie, nebolo ho poriadne vidieť ani na krídle, ani na hrote, kde zápas dohral, hoci penalta sa po faule naňho pískať v nadstavenom čase mohla.

Filip Kiss (5) – Vlastne všetky zmeny z 59. minúty nepriniesli želané ovocie, preto sa to týka aj Kissa. Chýbal väčší pohyb nielen jemu, ale všetkým.

Miroslav Stoch (bez známky) – Za tých 10 minút ukázal zopár akcií, keďže bol v pohode, veď už na rozcvičku pred striedaním išiel vysmiaty od ucha k uchu.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon