Main Content

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Macedónsko – Slovensko

nedeľa, 16. november 2014 09:41 | Autor: Filip Chudý

Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Macedónsko – Slovensko
Hodnotenie slovenských hráčov po zápase Macedónsko – Slovensko | zdroj: © TASR

Naši futbalisti začali kvalifikáciu rozprávkovo, keď majú na konte plný počet dvanástich bodov, keďže vyhrali aj v Macedónsku. Ako si v zápase počínali naši hráči? Prinášame vám hodnotenie slovenských reprezentantov na stupnici 1 – 10.

Matúš Kozáčik (7) – Do prevádzkovej teploty ho dostala strela Velkoského. Dvakrát mu pomohlo brvno pri strelách Trajkovského a tretiu jeho strelu z priameho kopu vyrazil. Vyčítať mu môžeme iba to, že zopárkrát mu vypadla lopta po strelách súpera.

Peter Pekarík (7) – Väčšiu časť prvého polčasu mal zdravotné problémy, ale obetoval sa pre mužstvo a akurát na sekundu presne vydržal do polčasovej prestávky. Keď mohol, útok podporil, drobné nedostatky v defenzíve zrejme spôsobili zdravotné problémy.

Martin Škrtel (8) – Raz Kozáčikom vyrazenú loptu poslal na roh, čo bol dôležitý obranný zákrok. Defenzívne súboje vyhrával ako na bežiacom páse, aj keď choroba mu trochu z jeho štýlu ubrala.

Ján Ďurica (8) – V prvom polčase raz ukážkovo vystúpil a zblokoval nebezpečnú strelu Abdurahimiho. V defenzíve spolu so Škrtelom tradičná skala, pričom teraz bol možno ešte o čosi výraznejší, keďže si uvedomoval, že Škrtel mal zdravotné problémy a rozdával sily aj za dvoch.

Tomáš Hubočan (7,5) – Zrejme si to iba málo ľudí všimlo, ale práve Hubočan vybojoval loptu pred druhým gólom, čo bol základ celej gólovej akcie do otvorenej obrany domácich. Skvele odkopol loptu na roh po Kozáčikovom vyrazení, čím zrejme zabránil inkasovanému gólu. Zastal si miesto na oboch stranách obrany.

Viktor Pečovský (6,5) – Nezabezpečoval až tak dôkladne medzery ako v minulých zápasoch, keďže zopár dier pre súpera vzniklo. Nepotešili ani fauly v nebezpečnom priestore, ale v konečnom súčte si miesto v zostave už tradične obhájil.

Juraj Kucka (7) – Bol o niečo lepší smerom dopredu ako dozadu. Jeho zbytočná strata lopty zapríčinila prvú šanca domácich. Ale nahradil to kvalitnými prihrávkami smerom dopredu a hlavne víťazným gólom, keď ukážkovo doplnil útok. Pre zranenie vydržal na ihrisku iba 55 minút.

Miroslav Stoch (7) – Snažil sa, urobil to čo sa od neho čakalo, keďže prihral na gól. Pri tejto gólovej akcii urobil najlepšiu prácu v strede poľa, keď si dobre vymenil loptu s Hamšíkom. Tiež mal podiel aj na prvej gólovej akcii. V druhom polčase raz nebezpečne vystrelil a zbytok zápasu odbehal bez lopty.

Marek Hamšík (7) – Dostal sa do jednej šance už v 6. minúte a potom servíroval už „iba“ svoje myšlienky. Niekedy bol myslením pred spoluhráčmi, ale keď všetko do seba zapadlo, prišla pekná akcia. Najkrajšia pri druhom góle, keď vysunul Stocha. V druhom polčase sa aj od Hamšíka čakalo lepšie podržanie lopty.

Vladimír Weiss (7) – S čím na ihrisko išiel, to aj spravil. Najprv prihral Hamšíkovi do šance, ale jeho hlavná chvíľa prišla pri prvom góle, keď si kľučkou urobil priestor a intuitívne poslal strieľanú prihrávku, ktorú dorazil do brány Kucka. Aj Weissovi musíme vyčítať slabé držanie lopty v druhom polčase.

Adam Nemec (8) – Kozák ho podržal a Nemec mu to splatil. Dobre udržal loptu pri prvom góle a následne prihral Weissovi do krídla. Hral pre mužstvo, pomáhal defenzíve, vedel podržať loptu a odmenou mu bol prvý kvalifikačný gól .

Dušan Švento (6) – Nastúpil do druhého polčasu, ktorý nebol z našej strany dobrý. Nemal veľa príležitostí na svoje výpady, ale miesto si zastal, aj keď občas mohol byť v defenzíve dôraznejší.

Filip Kiss (6,5) – Dobre zastúpil Kucku, keď podal podobný výkon ako on. Dokonca ho mohol napodobniť aj gólovo, ale bránu netrafil.

Michal Ďuriš (bez známky) – Išiel na ihrisko preto, že je najlepší pri defenzívnej práci z našich krídiel a svoju úlohu zvládol.

Význam známok
Stupnica je v rozmedzí 1-10, čiže presne v strede je známka 5,5, ktorá predstavuje priemerný výkon.

10 - Historický výkon
9 - Svetový výkon
8 - Vynikajúci výkon
7 - Dobrý výkon
6 - Mierne nadpriemerný výkon
5 - Mierne podpriemerný výkon
4 - Zlý výkon
3 - Nedostatočný výkon
2 - Otrasný výkon
1 - Katastrofálny výkon