Main Content

Šláger Ligy majstrov Real Madrid - Liverpool očami fanúšika + FOTO

streda, 12. november 2014 12:12 | Autor: Silvia Petrašková

Šláger Ligy majstrov Real Madrid - Liverpool očami fanúšika + FOTO
Šláger Ligy majstrov Real Madrid - Liverpool očami fanúšika + FOTO | zdroj: © TASR

Tohtoročná skupinová fáza Ligy šampiónov nám v jej úvode naservírovala vskutku pikantné futbalové predstavenie. Na štadióne Santiaga Bernabéua v Madride si to medzi sebou rozdali domáci Real proti FC Liverpoolu. Spomínaný zápas mal možnosť naživo sledovať aj futbalový fanúšik Jakub Vrbinčík.

Jakub prezraď našim fanúšikom a čitateľom na úvod, kedy si sa po prvýkrát začal zaujímať o zápas skupinovej fázy Ligy majstrov medzi Realom Madrid a FC Liverpool? Akým spôsobom si sa dopracoval k vstupenkám na tento zápas?

O tento zápas som sa začal zaujímať ihneď po vylosovaní tohtoročnej sezóny Ligy majstrov. Aj keď nie som fanúšikom ani jedného z týchto klubov, bolo mi jasné, že sa jedná o jeden z hlavných šlágrov celej skupinovej fázy. Čo sa týka lístkov, je to zložité, pretože na takýto zápas sa míňajú doslova ako teplé rožky. Keďže sa ale v tejto oblasti už nejaký ten čas pohybujem, viem ich zabezpečiť sebe aj svojim klientom.

S akými pocitmi si na zápas cestoval? Čo si odd samotného výletu a zápasu očakával?

Na zápas som sa veľmi tešil, pretože len samotné Estadio Santiago Bernabéu je famózne, keď si k tomu pridáme Cristiana Ronalda, podľa môjho názoru najlepšieho futbalistu planéty, Jamesa Rodrigueza a spol. čakalo ma jednoznačné krásne futbalové divadlo. Okrem toho Madrid je nádherné mesto, na ktoré som sa veľmi tešil.

S kým si na zápas cestoval?

Zájazdy na zápasy organizujem spolu s mojim dobrým kamarátom Marekom Masárom a ponúkame ich aj ďalším ľuďom, konkrétne na tento zápas nás išlo dokopy jedenásť.

Samotný zápas sa odohral v utorok 4. novembra, kedy presne ste naň vycestovali? Stretli ste cestou aj nejakých iných fanúšikov zo Slovenska, alebo napríklad zo susedných Čiech? Aký program vás čakal ešte pred samotným duelom, stihli ste absolvovať aj prehliadku mesta?

Ešte v nedeľu skoro ráno sme leteli z Viedne do Madridu. Z Madridu späť domov zase v stredu ráno. Áno v meste sme stretli zopár Slovákov, Čechov sme stretli tiež, na štadióne Vicente Calderón. Po vystúpení z lietadla sme sa išli v prvom rade ubytovať na hotel. Krátko po ubytovaní sme vyrazili do mesta. Centrum Madridu je veľké a krásne, plné historických budov a pamiatok, takže určite sa tam bolo na čo pozerať. V ďalších dňoch sme absolvovali prehliadku štadiónov Santiago Bernabéu a Vicente Calderón. Na vlastné oči sme videli dohrávku Primera División – Rayo Vallecano vs. Eibar (2:3). Čas v Madride sme si jednoducho chceli užiť a využiť na maximum, čo sa nám aj podarilo.







Aká atmosféra vládla u fanúšikov tesne pred zápasom?

O atmosféru pred výkopom ale aj na štadióne sa starali najmä fans Liverpoolu, ktorých boli plné ulice. Najmä v samotný deň zápasu sa vo veľkých skupinách zhromažďovali na námestiach, spievali chorály, robili bordel, proste typický ostrovný štýl.

A čo samotný zápas, ako si si ho užíval?

Zápas som si vychutnával plnými dúškami. Doslova som prežíval svoj sen, ťažko hľadám slová. Každému futbalovému fanúšikovi prajem, aby niečo podobné zažil, pretože presne pre tieto momenty žijeme. Vidieť umenie Ronalda a spol. zo štyroch metrov, to je doslova pastva pre oči.





Finálový rezultát pikantného futbalového stretnutia spečatil svojim gólom už v 27. minúte Karim Benzema. Stal sa podľa tvojho názoru Real zaslúženým víťazom tohto zápasu?

Podľa môjho názoru Real vyhral úplne zaslúžene, jasne kontroloval priebeh zápasu a Liverpool nepustil do žiadnej gólovej šance. Myslím, že hráči FCL môžu byť radi, že prehrali iba 1:0 a že Ronaldo nemal úplne svoj deň. Na adresu Liverpoolu musím povedať, že som ostal naozaj šokovaný keď som videl základnú zostavu, pretože rozhodne neponúkla to najlepšie čo má tento klub k dispozícii resp. tých hráčov, ktorí hrajú pravidelne ligové zápasy. Bolo mi ľúto len jedno, že to ubehlo tak rýchlo, no na druhej strane, zažil som niečo výnimočné a preto ma hrial úžasný pocit.


 

Kam smerovali vaše kroky po zápase?

Po zápase sme šli do mesta, ale nie metrom ale peši. Boli sme hladní a pri štadióne všetky puby a reštaurácie praskali vo švíkoch, rovnako tak metro, takže preto tá zmena čo sa týka presunu.

Plánuješ sa v budúcnosti do Madridu a na Santiago Bernabéu vrátiť?

Určite áno, veď tu hrá jednej z najslávnejších klubov sveta ktorý má jeden z najkrajších futbalových štadiónov, takže nepochybujem o tom, že sa tam jedného dňa vrátim.